Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Σκόπιμη και προετοιμασμένη η χυδαία συμπεριφορά Κασιδιάρη

Η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί την Δημοκρατία Ζητά να αντιδράσουν τα κόμματα – Αιχμές για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

proanakritikiΜε σκληρές εκφράσεις μιλούν στην Ιπποκράτους για τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στην προανακριτική. Ωστόσο, από το ΠΑΣΟΚ κάνουν εμφανώς ένα βήμα πίσω, αποφεύγοντας – στην σημερινή άτυπη ενημέρωση που διένειμαν – να συνδέσουν τις συμπεριφορές Κασιδιάρη-Κωνσταντοπούλου, όπως έπραξαν χθες στο βράσδυ με «διαρροές». Από την Ιπποκράτους, κάνουν λόγο για «χυδαίο επεισόδιο» που προκάλεσε «σκόπιμα και προετοιμασμένα» ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ζητώντας να αντιδράσουν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. «Είναι προφανές ότι με τέτοιες επιδείξεις αντικοινοβουλευτικού «τσαμπουκά» η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να εμφανιστεί ως εκφραστής της αντισυστημικής οργής ενός μέρους της κοινής γνώμης. Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αξιοποιούν τις αδράνειες και την παθητικότητα του θεσμικού συστήματος της χώρας, προκειμένου να καταστήσουν de facto αποδεκτή την αμφισβήτηση της δημοκρατίας» τονίζουν συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι ζήτησε ήδη τη σύγκληση της διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή προκειμένου να ληφθούν επιτέλους τα αναγκαία μέτρα. Δηλαδή:

Α. Η ψήφιση της ολοκληρωμένης νομοθεσίας κατά της ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας (σχετική πρόταση νόμου έχει ήδη κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ)
Β. Η αυστηροποίηση και κυρίως η εφαρμογή των πειθαρχικών κυρώσεων που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.
Γ. Η ομόθυμη και διαρκής πολιτική καταδίκη των φαινομένων αυτών, από όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου.
Δ. Ο έλεγχος της διείσδυσης των φιλοναζιστικών και αντιδημοκρατικών αντιλήψεων σε κρίσιμους  θεσμικούς χώρους όπως τα σώματα ασφαλείας, η Εκπαίδευση, η Εκκλησία κ.ο.κ.
Διαχωρίζοντας τον Κασιδιάρη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιμένουν πως οι δύο «διαφορετικές εικόνες» που παρουσίασε η προκαταρτική Επιτροπή την Πέμπτη «την εικόνα μιας «αρένας» το πρωί και την εικόνα μιας «Βουλής των Λόρδων» το απόγευμα», δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο ποιες ήταν οι αιτίες της πρωινής κατάστασης. «Το γεγονός ότι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (κ.κ. Δρίτσης και Κοντονής) αναγκάστηκαν να κάνουν δήλωση μετάνοιας για τη κοινοβουλευτικά ορθή στάση τους στην απογευματινή συνεδρίαση (από την οποία απουσίαζε η κα. Κωνσταντοπούλου) δείχνει ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά δύσκολες» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Χθες τα μεσάνυχτα, πάντως, μόλις ολοκληρώθηκε η πολύωρη και επεισοδιακή κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ, οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «ξέσπασαν».

Στην πεντάωρη απογευματινή κατάθεση δεν υπήρξαν εντάσεις και τούτο από την Ιπποκράτους αποδίδεται στην απουσία της κυρίας Κωνσταντοπούλου και του κ. Κασιδιάρη.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν «αποδείχτηκε οτι το μπάχαλο το δημιουργούν η Κωνσταντοπούλου με τον Κασιδιάρη γιατί βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια», ενώ οι ίδιοι τόνιζαν ότι «ο κ. Δριτσας και ο κ. Κοντονής από ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν κανονικά χωρίς εντάσεις χωρίς φωνές χωρίς προκλήσεις πήραν απαντήσεις και ολα κύλησαν ομαλά» .

Στην Ιπποκράτους αναφέρουν πως ο Ευάγγελος Βενιζελος βρέθηκε αντιμέτωπος με τις ύβρεις του κ. Κασιδιαρη και αντέδρασε -οπως το ίδιο έγινε και με την κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία από την αρχή αντιμετώπισε επιθετικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με σκοπό μόνο απαντήσεις να μην πάρει για την ουσία της υπόθεσης.

Παράλλληλα, «ψηλά» σηκώνει η Ιπποκράτους και το tweet του Αλέξη Τσίπρα το οποίο επικαλέστηκε ο Ευαγγελος Βενιζελος στην προανακριτική. Στο λογαριασμό του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανέβει ένα tweet στο οποίο έγραφε οτι «η δημοσιοποίηση της λίστας έγινε χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ», μήνυμα το οποίο σβήστηκε έπειτα από λίγα λεπτά.

Άλλωστε, αρκετές φορές τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και στελέχη του κόμματος, έχουν «χρεώσει» στον ΣΥΡΙΖΑ τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκαρντ.

By