Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποκαλυπτικό παρασκήνιο για τα email Διώτη – Παπακωνσταντίνου

Το «παρασκήνιο» των emails που αντάλλαξαν Διώτης – Παπακωνσταντίνου εξηγούν στο thepaper.gr συνεργάτες του πρώην υπουργού.

www.fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros
www.fosphotos.com/Panayiotis Tzamaros

Συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο thepaper.gr έδιναν την δική τους εκδοχή για τα όσα προκύπτουν από την ανταλλαγή e-mails μεταξύ του πρώην υπουργού και του Ιωάννη Διώτη.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι, στις 7 Ιουλίου οπότε και αντηλλάγησαν τα e-mails, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ήταν πλέον υπουργός Οικονομικών αλλά είχε μετακινηθεί στο ΥΠΕΚΑ μετά τον ανασχηματισμό Παπανδρέου στις 17 Ιουνίου.

«Είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια να μπει στο κάδρο ο ίδιος ο Παπανδρέου» έλεγαν κύκλοι κοντά στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως εξηγούν μιλώντας στο thepaper.gr, η «ηλεκτρονική» τους συνομιλία ξεκίνησε από την πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε παλιούς του συνεργάτες από το υπουργείο Οικονομικών να βρεθούν για ένα ποτό στο σπίτι του. Ο κ. Διώτης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, λόγω ανειλλημμένης υποχρέωσης, όπως εξηγεί ο ίδιος στο e-mail του και εκεί «επί τη ευκαιρία» ο υπουργός τον ρωτά για το στικάκι.

Οι ίδιοι κύκλοι κοντά τον Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζουν ότι στα e-mails που αντηλλάγησαν, ο πρώην υπουργός απευθύνει «ρητορικά» το ερώτημα σε σχέση με το usb. «Δεν τον ρωτά πρωτογενώς, τον ρωτά για να μάθει τι έχει κάνει ως τότε» λένε και προσθέτουν:  «Το στικάκι, ο κ. Διώτης, το είχε πάρει από τον υπουργό γύρω στις 10 Ιουνίου, του το είχε παραδώσει στα χέρια του, άνδρας της προσωπικής του ασφάλειας. Ως εκ τούτου η ερώτηση του έδειχνε ότι τον ενδιέφερε να προχωρήσει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που είχε αφήσει σε εκκρεμότητα».

Παράλληλα, οι πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρουν ότι το καινούργιο στοιχείο που προκύπτει από την συνομιλία των δύο ανδρών, είναι ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας. Ωστόσο, όπως σημειώνουν, δεν προκύπτει ότι ο κ. Μπίκας είχε παραπάνω γνώση για το θέμα του usb. Για τις πληροφορίες που διακινήθηκαν εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με τις οποίες το στικάκι ήρθε μέσω ΕΥΠ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως λένε συνεργάτες του, δεν έχει στοιχεία από τα οποία να προκύπτει κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε ενημερώσει εξ” αρχής τον πρώην πρωθυπουργό για την ύπαρξη της λίστας, εκείνος έδωσε το πράσινο φως για περαιτέρω έλεγχο, αλλά μέχρι εκεί.

Για το «άλλο» μεγάλο θέμα που φέρεται να απασχολεί τον Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δεν έχει καμία σχέση με την λίστα Λαγκάρντ, ούτε με CDS, δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα» λένε κατηγορηματικά κύκλοι του πρώην υπουργού και αφήνουν να εννοηθεί ότι αφορούσε σε φοροδιαφυγή μεγάλων εταιρειών. «Δείτε ποιές μεγάλες υποθέσεις είχαν απασχολήσει τον τότε υπουργό και θα καταλάβετε» έλεγαν χαρακτηριστικά στο thepaper.gr.

Τέλος, οι κύκλοι κοντά στον κ. Παπακωνσταντίνου τόνιζαν πως ο πρώην υπουργός βρίσκεται στη θέση να υφίσταται «διαρροές» και σχόλια εις βάρος του από την Προανακριτική, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να αντιδράσει, γιατί «σέβεται την θεσμική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους» όπως σημείωναν με νόημα.

By