Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποκατάσταση της νομιμότητας η έφοδος στην ΕΡΤ κατά Κεδίκογλου

Παράνομη η κατάληψη, οικονομική ζημιά στο δημόσιο εν  όψει προεδρίας της ΕΕ, λέει η κυβέρνηση

FOSPHOTOS

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στην πρώτη επίσημη κυβερνητική τοποθέτηση για την έφοδο των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Πέμπτης.

«Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα», πρόσθεσε ο κ.Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι υπήρχε οικονομικός λόγος για την έφοδο στο Ραδιομέγαρο ενόψει της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς εάν δεν απελευθερωνόταν ο εξοπλισμός της ΕΡΤ, οι Έλληνες πολίτες θα έπρεπε να τον  αγοράσουν ξανά πανάκριβα.

Υποστήριξε επίσης ότι η συνέχιση της κατάληψης ήταν εις βάρος των πρώην εργαζόμενων, αναφέροντας ότι δεν μπορούσαν να υπολογιστούν οι αποζημιώσεις τους όσο δεν υπήρχε πρόσβαση στα αρχεία της ΕΡΤ

«Επελέγη ο χρόνος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις δυνατότητες ορισμένων που είχαν επενδύσει πολιτικά σε μία αναταραχή. Ανατρέξτε στα αρχεία σας, ποιοι έλεγαν ότι θα το κάνουμε Κούγκι», πρόσθεσε ο κ.Κεδίκογλου και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποια συνέπεια για την υγεία των εργαζομένων μπορεί να είχε η κεραία που είχαν τοποθετήσει στην οροφή του Ραδιομεγάρου.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω εάν υπάρχουν ζημιές», είπε σημειώνοντας ότι «απελευθερώνεται το κτίριο από μία παράνομη κατάληψη, θα αποδοθεί στους αρμόδιους και θα έρθουν ειδικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης για να δουν την κατάσταση των πραγμάτων». Πρόσθεσε ότι πολλοί εργαζόμενοι δεν συμμετείχαν στην κατάληψη και διερωτήθηκε για ποιο λόγο ζητούν να μπουν στο χώρο όπου βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOSPHOTOS

(Visited 1 times, 1 visits today)
By