Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπάλληλος φάντασμα στη Βουλή, αλλά εμείς τον πληρώνουμε!

Είναι «χρεωμένος» στο γραφείο που διατηρεί εντός του Μεγάρου κορυφαίος πολιτικός με μακρά θητεία στα κοινοβουλευτικά έδρανα

vouli800_181113Κοινό μυστικό αποτελεί για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η περίπτωση του Κ.Φ. που ανήκει στο δυναμικό της Βουλής εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά οι συνάδελφοι του τον γνωρίζουν μόνο κατ´ όνομα, αφού στον χώρο εργασίας του κάνουν μαύρα μάτια για να τον δουν.

Με κάτι τέτοια περιστατικά επιβεβαιώνεται πλήρως ο Εμαννουήλ Ροίδης, ο οποίος πριν χρόνια έλεγε για τους «κομματικούς κηφήνες» τα εξής: «Κόμμα Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι».

Παρ´ όλα αυτά πληρώνεται κανονικά όλα αυτά τα χρόνια, προκαλώντας τους υπόλοιπους υπαλλήλους της Βουλής, που έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα τα τελευταία χρόνια για το ύψος των αποδοχών τους και τα διάφορα προνόμια που απολάμβαναν.

Υπάρχουν μάλιστα, άνθρωποι δεν τον έχουν δει σχεδόν ποτέ στη Βουλή, αφού η βασική του ασχολία, εκτός απο το ποδόσφαιρο όπου είχε διαπρέψει -λένε- ως διαιτητής στην Α ´ Εθνική Κατηγορία, είναι η καφετέρια που διατηρεί απο τα μέσα της δεκαετίας του 1990 στα νότια προάστια. Στην καφετέρια ξημεροβραδιάζεται και όχι στη Βουλή, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Δεν είναι μάλιστα, λίγοι εκείνοι που σε κατ´ ιδιαν συζητήσεις στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου χαρακτηρίζουν σκάνδαλο πρώτου μεγέθους να υπάρχει υπάλληλος που πληρώνεται για να μην δουλεύει και κανείς να μην μιλάει. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής γνωρίζουν την περίπτωση του Κ.Φ. που αμείβεται για τις υπηρεσίες που … δεν προσφέρει (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση του thepaper.gr), αλλά όλοι ως φαίνεται σφυρίζουν αδιάφορα, όπως σφύριξε κι εκείνος στους αγώνες που ήταν διαιτητής.

Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι «χρεωμένος»στο γραφείο που διατηρεί εντός του Μεγάρου της Βουλής κορυφαίος πολιτικός με μακρά θητεία στα κοινοβουλευτικά έδρανα, που -όπως ο ίδιος έλεγε- μετά τη «σφαγή»στις τελευταίες εκλογές, εγώ θα έβγαινα βουλευτής, ακόμη κι αν κανείς άλλος απο το κόμμα μου δεν κατάφερνε να εκλεγεί.

Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κάνει αιματηρές οικονομίες για να τα βγάλει πέρα, υπάρχουν άνθρωποι που όχι απλώς δεν τους έχει αγγίξει η κρίση, αλλά γελούν και πίσω απο την πλάτη των υπολοίπων (συναδέλφων και πολιτών) γιατί εκείνοι «καταφέρνουν»να ξεφύγουν με τις πλάτες εκείνων που τους καλύπτουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By