Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποκλειστικό: Το έγγραφο που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ [φωτό]

Τσίπρας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διώχνετε τις επενδύσεις των ξένων- Βενιζέλος: Εσείς πάτε στα συνέδρια του Σόρος.

© FOSPHOTOS  Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Ένταση, αλλά και ειρωνικές αναφορές, προκάλεσε η καταγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή για το πώς επί χρόνια παρεμποδίζεται η επένδυση της DEUTSCHE BANK στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Κατά την συζήτηση για τα αγροτικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, προκειμένου να ευνοήσει «φιλικούς» της επιχειρηματίες, δεν δίνει άδεια σε ξένες επενδύσεις που έχουν εγγυημένη χρηματοδότηση.

Ανέφερε τις 6 αιτήσεις της DEUTSCHE AEOLIA SA (την περίοδο 2008 – 2009) για εγκατάσταση ΑΠΕ στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας και στη Λακωνία συνολικής ισχύος 150 MW. Για τις 3 αιτήσεις η απάντηση καθυστέρησε 4 χρόνια και 7 μήνες και για τις 2 αιτήσεις 3 χρόνια και 7 μήνες. Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε την επιστολή του Niels Ackerman, Managing Director της GLOBAL MARKETSDEUTSCHE BANK AG LONDON, με την οποία παρείχε εγγύηση χρηματοδότησης ύψους 13,9 εκατ. ευρώ για το 35% της επένδυσης. Το Thepaper αποκαλύπτει τα σχετικά έγγραφα που προσκόμισε στη Βουλή ο επιεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ο Αλ. Τσίπρας έκανε ένα λάθος, που του το επισήμανε αμέσως ο Ε. Βενιζέλος. Αποκάλεσε τον Niels Ackerman πρόεδρο της DEUTSCHE BANK, ενώ λέγεται ότι είναι ο ανιψιός του. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «φέρνετε μια επένδυση με υπογραφή Ackerman που δεν είναι ο γνωστός, αλλά προφανώς ένας υπάλληλος με ίδιο επώνυμο». Μάλιστα άφησε αιχμές για τις καταγγελίες Τσίπρα: «Δεν ξέρω πόσο είναι θεσμικά θεμιτό να έρχεται ο αρχηγός κόμματος και να μιλάει για συγκεκριμένη επένδυση. Ούτε πρέπει να πηγαίνει σε συνέδρια από κερδοσκόπους όπως ο κύριος Σόρος», είπε ειρωνικά ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος σχολίασε και τον διάλογο Εκκλησίας – Αριστεράς, αφήνοντας υπαινιγμούς για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό: «Θεολογείτε τελευταία κ. Τσίπρα. Όμως και ο Σαούλ έγινε Απόστολος Παύλος. Σας περιμένουμε, λοιπόν, και εσάς» είπε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του.

[custom_gallery id=»5030″]

 

By