Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Αποκορύφωμα αυταρχισμού η προληπτική επιστράτευση

Θ. Παφίλης: Ποινικοποιούν τη σκέψη για απεργία – Δ. Κουτσούμπας: εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» η επιστράτευση.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζοντας επιτακτική την άρση της.

Ο κ. Παφίλης καταγγέλλει ότι «η κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για απεργία και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού που πλήττεται από την πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ- πλουτοκρατίας».

Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρει ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες».

Στο μείζον ζήτημα της επιστράτευσης αναφέρθηκε σήμερα και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια ομιλίας του σε σύσκεψη με εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κ. Κουτσούμπας επέρριψε «τεράστιες ευθύνες» στην κυβέρνηση για τη συνολική κατάσταση στην Παιδεία και χαρακτήρισε «αποκορύφωμα αυταρχισμού» την προληπτική, όπως ανέφερε, εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», με την επιστράτευση των απεργών πριν ακόμα λάβουν τις αποφάσεις τους.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε, ότι το ΚΚΕ έχει επισημάνει πως το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του διαδικασίες στις οποίες είναι ανεπίτρεπτο να παρεμβαίνει το κράτος και πρόσθεσε ότι το κίνημα έχει τη δυνατότητα επιλογής των μέσων πάλης και αγώνα που να εξασφαλίζουν τη μαζικότητα και την ενιαία δράση.

By