Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στις Σκουριές

Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι

xalkidiki_epeisodia_xrysos_aftodioikisi

Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση «Λάκκος Καρατζά» που αφορούσε στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις Σκουριές Χαλκιδικής, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού, με τις απολογίες των δεκατριών υπόλοιπων κατηγορούμενων, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από τους 29 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και απολογήθηκαν τις τελευταίες μέρες ενώπιον της ανακρίτριας Πολυγύρου, όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι περισσότεροι με περιοριστικούς όρους.

Τις επόμενες μέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου θα αποφανθεί για την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων σε δίκη, εκδίδοντας το σχετικό βούλευμα.

Το ίδιο δικαστικό συμβούλιο με ανάλογο βούλευμα θα αποφασίσει για την άλλη μεγάλη υπόθεση που αφορούσε την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Για την τελευταία υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 22 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που είναι όλοι τους μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού.

Αμφότερες οι δικογραφίες περιλαμβάνουν βαρύτατες πράξεις σε βάρος των κατηγορουμένων, ανάμεσα στις οποίες αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

By