Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απολογείται ο Αντώνης Κάντας- «Θα σας τα πω όλα»

Στον ανακριτή διαφθοράς ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ για τον λογαριασμό στη Σιγκαπούρη

ypourgeio-amynas

Για προσπάθεια επιστροφής στο ελληνικό Δημόσιο των 13,7 εκατ. δολαρίων, έκανε λόγο ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, Γιάννης Μαντζουράνης, λίγο πριν ο εντολέας του υπουργείου Άμυνας ξεκινήσει την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς, για τον λογαριασμό που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και φέρεται να σχετίζεται με παράνομες αμοιβές για την παραγγελία των υποβρυχίων του υπουργείου Άμυνας.

Ο συνήγορος του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ, την περίοδο 1996-2002, δήλωσε έξω από το γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ότι ο κ. Κάντας σκοπεύει να πει «όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς off shore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν».

Ο Αντώνης Κάντας, που αυτή την ώρα απολογείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συνελήφθη την Παρασκευή μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής, με αφορμή το λογαριασμό που εντοπίστηκε στη Σιγκαπούρη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κάντας προτίθεται να «μιλήσει», να αναφέρει όσα γνωρίζει στην ανάκριση, κάτι που ενδέχεται να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών αλλά και κατηγορουμένων. Η εκτίμηση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη είναι ότι αν ο κατηγορούμενος δώσει στοιχεία για υποθέσεις δωροδοκίας, καθώς φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει και σε αποκαλύψεις αγνώστων μέχρι τώρα στη δικαιοσύνη υποθέσεων παράνομων πληρωμών, θα ανοίξει ο δρόμος και προς άλλες κατευθύνσεις τόσο για πρόσωπα που έδωσαν αλλά και πρόσωπα που πήραν χρήματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By