Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απολύθηκε γιατί έγραφε υβριστικά σχόλια για πολιτικούς

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου πίσω από ανώνυμο λογαριασμό στο twitter

twitter-bird

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα επεξεργασίας του θέματος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, απολύθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι αυτός κρύβεται πίσω από έναν ανώνυμο υβριστικό λογαριασμό στο Twitter με στόχο αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Καπιτωλίου.

Ο Τζόφι Τζόζεφ διετέλεσε διευθυντής του τμήματος για την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Είχε όμως και μία δεύτερη κρυφή ταυτότητα στο Twitter, όπου με το ψευδώνυμο @NatSecWonk έστελνε για δύο χρόνια ανώνυμα μηνύματα για τα πολιτικά κίνητρα και της επαγγελματικές κινήσεις αξιωματούχων με τους οποίους συνεργαζόταν, περιλαμβανομένου του Μπεν Ρόουντς, του εκπροσώπου σε θέματα εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα.

Πρόσφατα είχε γράψει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε «ελάχιστους πολιτικούς στόχους και καμία επιτυχία» στο Μεσανατολικό. Στο στόχαστρο του έμπαιναν και δημοσιογράφοι όπως ο Τζος Ρόγκιν της ιστοσελίδας Daily Beast, που μετέδωσε την είδηση της απόλυσής του.

Η ταυτότητα του αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Δεν απάντησε στο Reuters για να σχολιάσει την υπόθεση, δήλωσε πάντως στην ιστοσελίδα  Politico ότι έχει μετανιώσει.

«Κάτι που ξεκίνησε ως μία σκόπιμη παρωδία της κουλτούρας της Ουάσινγκτον εξελίχθηκε συν τω χρόνω σε μία σειρά από ανάρμοστα και κακόβουλα σχόλια. Φέρω την απόλυτη ευθύνη γι αυτή την υπόθεση και ειλικρινά ζητώ συγγνώμη σε όποιον προσέβαλα», είπε μέσω e mail στην Politico.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By