Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αποπέμφθηκε ο Στύλιος για την φραστική επίθεση στην Κανέλλη

Την επίθεση καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα

kanelli625

Την παραίτησή του υπέβαλε και τυπικά ο Γιώργος Στύλιος, μετά το αίτημα για απομάκρυνσή του από τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, μόλις ενημερώθηκε για τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Γ. Στύλιος στην Λιάνα Κανέλλη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το περιστατικό καταδίκασαν και τα πολιτικά κόμματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «μέγιστη χυδαιότητα» σε ανακοίνωση του, προσθέτοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».

Την «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη» στάση του Γιώργου Στύλιου καταδίκασε απερίφραστα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα και με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό «να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά καθ” υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας που πλήττει κατάφωρα το κύρος του Κοινοβουλίου.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού», σημειώνει.

Το ΚΚΕ, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του πως πρόκειται για μια «πρωτοφανή για τα αστικά κοινοβουλευτικά ήθη – σε κακοήθη φραστική επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ», ενώ προσθέτει πως «η απαράδεκτη αυτή στάση που επιβραβεύει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, η οποία έχει ευθύνη να τοποθετηθεί δημόσια”.

Από τη μεριά της, η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει την αποπομπή του Γ. Στύλιου «επιβεβλημένη«, ενώ αναφέρει πως το περιστατικό αυτό «εγείρει ζήτημα αντιμετώπισης των “χρυσαυγίτικων” πρακτικών, απ’ όπου κι αν προέρχονται».

«Θα συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση»

«Ήταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός στον οποίο δόθηκαν λάθος ερμηνείες. Υπέβαλλα την παραίτησή μου, θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και να προωθώ τα θέματα της Άρτας και της Ηπείρου», δήλωσε ο παραιτηθείς.

stilios-vouli

Προσερχόμενος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τη συζήτηση για το νομοσχέδιο,«για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία» ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Πριν μεσολαβήσουν τα γεγονότα με την παραίτηση του Υφυπουργού, ήμουν σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο και ρωτήθηκα χωρίς να ξέρω τα συμβάντα. Βασίστηκα στην ενημέρωση που μου δόθηκε και η οποία ήταν απολύτως ακριβής δήλωσα ότι όλα αυτά που ειπώθηκαν θα πρέπει να ανακληθούν, διότι δεν είναι σωστά. Μεσολάβησε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού και τα γνωστά γεγονότα. Ευχαριστώ τον κ. Γιώργο Στύλιο για την συνεργασία. Έχω την τιμή να εποπτεύω πολιτικά ένα πάρα πολύ μεγάλο Υπουργείο γι’ αυτό περιμένω την τοποθέτηση του νέου Υφυπουργού, γιατί έχουμε πάρα πολύ δουλειά».

By