Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποστομωτική απάντηση Σαμαρά σε ερώτηση Σκοπιανού δημοσιογράφου

Ο Σκοπιανός δημοσιογράφος έθεσε θέμα «Μακεδονικής γλώσσας»

antonis-samaras-council-of-the-eu-e1340564801447-604x272

Προκλητικός εμφανίστηκε Σκοπιανός δημοσιογράφος, ο οποίος κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς τον απολογισμό της Ελληνικής Προεδρίας, έθεσε θέμα μακεδονικής γλώσσας.

Ο δημοσιογράφος Tony Glacevski, προσπάθησε να προκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε αποστομωτικός.

Συγκεκριμένα, ρώτησε: «Πρωθυπουργέ, μιλήσατε για την επιτυχία που σημειώσατε κατά τη διάρκεια της Προεδρίας σχετικά με τη διεύρυνση, την επιτυχία της Σερβίας, την έναρξη των συνομιλιών με τη Σερβία, το καθεστώς υποψήφιας χώρας για την Αλβανία, όμως πού βρισκόμαστε με τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», πώς θα προχωρήσουμε στο ζήτημα της «Μακεδονίας» γνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα αυτή είναι ακριβώς η διένεξη με την Ελλάδα και πώς θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα το οποίο χρονολογείται, θα έλεγα, από τις αρχές του 20ου αιώνα ως συνέπεια του Βαλκανικού πολέμου και του πρώτου παγκοσμίου Πολέμου την 100η επέτειο του οποίου γιορτάσαμε αυτές τις μέρες».

«Δεν ήξερα ότι υπάρχει μακεδονική γλώσσα», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα εμπόδια που θέτουν τα ίδια τα Σκόπια στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία.

Ο δημοσιογράφος επανήλθε υποστηρίζοντας ότι υπάρχει «μακεδονική γλώσσα» και ότι δήθεν αναγνωρίζεται από σειρά μελετών αναγνωρισμένων γλωσσολόγων.

«Δεν είναι μια γλώσσα που επινοήθηκε, ομιλείται από τη «μακεδονική μειονότητ» στην Ελλάδα, η οποία δεν αναγνωρίζεται επίσημα από το Ελληνικό κράτος, ένα «ντοκουμέντο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ευρωμωσαϊκό (Euro-mosaique), το επιβεβαιώνει επίσης, το οποίο είχε συνταχθεί τη δεκαετία 1990», είπε ο δημοσιογράφος.

«Υπάρχουν τόσα πράγματα που επινόησαν τότε οι ίδιοι οι Κομμουνιστές. Δεν πρέπει να μιλήσω γι’ αυτά, αυτή τη στιγμή. Αλλά αφορούν την εποχή, την περίοδο εκείνη» απάντησε ο κ. Σαμαράς.

«Συγγνώμη, κ. Πρωθυπουργέ. Δεν με έχουν επινοήσει, υπάρχω», είπε ο Σκοπιανός δημοσιογράφος.

By