Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποσύρθηκε η διάταξη για το πρόστιμο σε περίπτωση μη έκδοση απόδειξης

Από το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις»

apodixiΑποσύρθηκε  η διάταξη που προέβλεπε την επιτόπια βεβαίωση φορολογικής παράβασης και επιβολή προστίμου ύψους 1.000 ευρώ από εφοριακούς και αστυνομικούς, σε περιπτώσεις μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης αποδείξεων. Η διάταξη, υπενθυμίζεται ότι, περιλήφθηκε στο άρθρο 33 του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», το οποίο τέθηκε την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση.

Το υπουργείο Οικονομικών, για την εν λόγω απόφαση, παρέπεμψε για απάντηση στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης.

Η αποσυρθείσα διάταξη προέβλεπε πως αρμόδια όργανα για την βεβαίωση των προστίμων θα είναι τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, προέβλεπε πως ο τύπος του εντύπου βεβαίωσης φορολογικής παράβασης και η διαδικασία βεβαίωσης, επιβολής και είσπραξης του διοικητικού προστίμου θα έπρεπε να καθορισθεί με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By