Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποτροπιασμός για τον νέο αποκεφαλισμό Βρετανού ομήρου (βίντεο)

Θύμα των τζιχαντιστών του ΙΚ ο 47χρονος Άλαν Χένινγκ

alan-xeningk

Στον αποκεφαλισμό ενός ακόμη Βρετανού υπηκόου προχώρησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Αυτή τη φορά το θύμα ήταν ο 47χρονος Άλαν Χένινγκ, ο οποίος επέβαινε σε ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ιατρικές προμήθειες σε νοσοκομείο της βορειοδυτικής Συρίας πέρυσι το Δεκέμβριο όταν ένοπλοι την σταμάτησαν και τον απήγαγαν.

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 11 δευτερολέπτων, του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, έχει τίτλο «Ακόμη ένα μήνυμα στην Αμερική και τους συμμάχους της». Σε αυτό εμφανίζεται ο Χένινγκ να λέει: «Εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εγώ, ως μέλος του βρετανικού κοινού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα της απόφασης αυτής».

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ένας μαχητής του ΙΚ να κρατά έναν Αμερικανό πολίτη, τον Πίτερ Έντουαρτ Κάσινγκ και να απειλεί ότι αυτός θα είναι το επόμενο θύμα εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις των Δυτικών δυνάμεων εναντίον τους.

Ο Άλαν Χένινγκ, πατέρας δύο εφήβων που ζουν στο Μάντσεστερ ήταν οδηγός ταξί και είχε δηλώσει εθελοντής για να γίνει οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας για λογαριασμό μιας μουσουλμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Τον Σεπτέμβριο η σύζυγος του Χένινγκ σε μήνυμά της προς τους τζιχαντιστές ζητούσε την απελευθέρωση του συζύγού της.

«Ο Άλαν είναι ένας ειρηνικός άνθρωπος, ένας αλτρουιστής που άφησε την οικογένειά του και τη δουλειά του ως οδηγού ταξί στη Βρετανία για να οδηγήσει μια αυτοκινητοπομπή μέχρι τη Συρία μαζί με τους μουσουλμάνους συναδέλφους και φίλους του, για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη …Όταν θα ακούσουν αυτό το μήνυμα, ικετεύω τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους να κοιτάξουν μέσα στην καρδιά τους και να απελευθερώσουν τον σύζυγό μου», έλεγε τότε η Χένινγκ, μάταια όπως αποδείχθηκε.

Ο Χένινγκ είναι ο δεύτερος Βρετανός που εκτελείται από τους τζιχαντιστές. Ο πρώτος ήταν ο 44χρονος Σκωτσέζος Ντέιβιντ Χέινς, που απήχθη στη Συρία το Μάρτιο του 2013.

Με τον σημερινό αποκεφαλισμό οι Δυτικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο από το Ισλαμικό Κράτος ανέρχονται στους τέσσερις. Είχε προηγηθεί ο θάνατος των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων, που είχαν επίσης απαχθεί στη Συρία, του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σότλοφ.

Κάμερον: «Αποτρόπαιο έγκλημα»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που δείχνει, όπως ανέφερε, τη βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Κάμερον δήλωσε πως οι σκέψεις του και οι προσευχές του είναι με την οικογένεια του Χένινγκ και όλους όσους τον αγαπούσαν.

Υποσχέθηκε πως θα κυνηγήσει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να συλλάβει αυτούς τους δολοφόνους και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Νωρίτερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τη δολοφονία του Άλαν Χένινγκ αποτρόπαια πράξη και ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του εργάζονται πυρετωδώς για να εξακριβώσουν την αυθεντικότητα του βίντεο. «Είμαστε ενήμεροι για το βίντεο και εργαζόμαστε πυρετωδώς για να ελέγξουμε το περιεχόμενο» δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, «Αν είναι αληθές, αυτή είναι μια ακόμη αποτρόπαια δολοφονία. Θα προσφέρουμε στην οικογένειά του κάθε δυνατή υποστήριξη» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως γνωρίζει για το βίντεο και εξετάζει όλα τα δεδομένα.

«Αυτό είναι άλλο ένα σαφές παράδειγμα της βαρβαρότητας αυτής της ομάδας και γι “αυτό ο πρόεδρος έχει θέσει σε εφαρμογή μια στρατηγική για να αποδυναμώσει και να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε η Λίζα Μονάκο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε «εξοργισμένος» με το «αποτρόπαιο έγκλημα» που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος κατά του βρετανού ομήρου Άλαν Χένινγκ. «Αυτό το έγκλημα, όπως και τα προηγούμενα, δεν θα μείνουν ατιμώρητα», προειδοποίησε ο Ολάντ σε δήλωση που εκδόθηκε από τα Ηλύσια Πεδία το βράδυ της Παρασκευής.

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το λαό και τις ιρακινές αρχές στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος που εκφράζει τη συμπάθεια του προς την οικογένεια του βρετανού ομήρου που εκτελέστηκε δια αποκεφαλισμού και στο βρετανικό λαό που αντιμετωπίζει αυτή τη βαρβαρότητα.

By