Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αποφυλακίζεται ο Κώστας Γιαννίκος

Αρκεί ο κατηγορούμενος να υποβάλλει 150.000 ευρώ ως εγγύηση

alter-anoikto-logo-ekkenosis

Θέμα χρόνου είναι η αποφυλάκιση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER Κώστα Γιαννίκου, ο οποίος κρατείται από τον Ιούνιο του 2012.

Ο ίδιος υπέβαλλε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής του με όρους, κάτι που έγινε τελικά δεκτό. Ωστόσο ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του σταθμού οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές αφού εκκρεμούν εις βάρος του δυο πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις (6 και 7 ετών ) στην εκτέλεση των οποίων έχει δοθεί αναστολή μέχρι την έφεση αρκεί ο κατηγορούμενος να υποβάλλει 150.000 ευρώ ως εγγύηση.

Και οι δυο καταδίκες αφορούν τη μη καταβολή ΦΠΑ και ΦΜΥ για το ALTER. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά Γιαννίκου θα ζητήσει μείωση της εγγύησης. Εφόσον καταβληθούν τα ποσά ο κ. Γιαννίκος μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα.

Το πράσινο φως της αποφυλάκισης έδωσε το Μονομελές Εφετείο Αθηνών υπό την προεδρία του πρόεδρου Εφετών Βενιζέλου Μουράτζογλου, που αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής του πρώην διευθύνοντος συμβούλου με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα εφόσον καταβάλει τη συνολική εγγυοδοσία των 150.000 ευρώ να βρεθεί εκτός φυλακής.

By