Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποχή από την αξιολόγηση αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Θα συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου, και θα διεκδικήσουν στην πράξη την μη εφαρμογή του σχετικού νόμου

kentrikimakedonia

Αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησής τους και υιοθέτηση της οδηγίας της ΑΔΕΔΥ για παράδοση των ασυμπλήρωτων εντύπων αξιολόγησης στο πρωτοβάθμιο σωματείο τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική τους Συνέλευση την οποία συγκάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων τους. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου, και θα διεκδικήσουν στην πράξη την μη εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Νωρίτερα, μερίδα των εργαζομένων εξέφρασε επιφυλάξεις για τις πειθαρχικές κυρώσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όσοι παραδώσουν τα έντυπα αξιολόγησης στα πρωτοβάθμια σωματεία. Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Έφη Παπαλεξίου, σχολίασε ότι η ΑΔΕΔΥ κήρυξε αποχή διαρκείας από την αξιολόγηση καλύπτοντας, με τον τρόπο αυτό, τους εργαζόμενους. Διευκρίνισε δε ότι η απόφαση αυτή δεν έχει προσβληθεί στα δικαστήρια.

Εξάλλου επισήμανε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης θέτει σαφή ερωτήματα ενώ δεν αποτελεί τρόπο αξιολόγησης αλλά τρόπο κατάταξης των υπαλλήλων σε κατηγορίες. Επιπλέον σχολίασε ότι υπηρετεί το στόχο της δημιουργίας εύκολων θυμάτων για απόλυση και ανέφερε ότι προωθείται η μείωση του προσωπικού στις αυτοδιοικήσεις τη στιγμή που αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού ενώ εκκρεμούν η αξιολόγηση των δομών και η έκδοση οργανογραμμάτων. Μιλώντας για τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν τις χαρακτήρισε καθολικές σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που, όπως είπε, οδήγησε σε αλλαγή κλίματος στα αρμόδια υπουργεία. Παράλληλα τόνισε ότι οι γενικοί διευθυντές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν εξέδωσαν τις αποφάσεις επιμερισμού του ποσοστού που απαιτούνται ώστε στη συνέχεια να σταλούν τα έντυπα αξιολόγησης.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια, Δημήτρης Βαζούρας, έκανε λόγο για κλίμα ισχυρής αντίστασης από την πλευρά των εργαζομένων σε όλες τις Περιφέρειες ενώ το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιάννης Νοτάκης, ανέφερε ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων συνδέεται με το στόχο να ανοίξει το δημόσιο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

By