Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ από τη βουλή

Στη συζήτηση επί της τροπολογίας για τα ΜΜΕ κατήγγειλαν την κυβέρνηση για έγκλημα στον Τύπο

kouroumblis2

 

Κατά πλειοψηφία πέρασε τελικά από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η επίμαχη τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ.

Νωρίτερα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι προχωρά σε έγκλημα στο χώρο του τύπου.  Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα καταστούμε συνένοχοι σε ένα έγκλημα στον χώρο του τύπου. Η κυβέρνηση οδηγείται σε εκλογές και θέλει να διαμορφώσει νέες σχέσεις με το μιντιακό σύστημα».

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος αφού ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΚΟ του κόμματος από τη συζήτηση κατέθεσε και αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία.

Ειδικότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής χαρακτήρισε τη διάταξη «χαριστική και προκλητική» και δήλωσε πως το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «αναγκάστηκε σήμερα να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, την παρέμβασή του για να ανακληθεί η συζήτηση και να αποσυρθεί η διάταξη, με το σκεπτικό ότι η τροπολογία δεν έχει σχέση με το νομοσχέδιο στο οποίο κατατέθηκε».

Η επίμαχη τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Οργκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς οι “Άγιοι Ανάργυροι” και του ΝΠΙΔ με την επωνυμία “Σύλλογος Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς οι “Άγιοι Ανάργυροι”».

By