Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε προ μνημονίου επίπεδα το ελληνικό 10ετες ομόλογο

Ισχυρή ζήτηση για τα κρατικά ομόλογα.

greeceΑποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, καθώς η βελτίωση του κλίματος για την Ελλάδα έχει οδηγήσει τους επενδυτές να βλέπουν με καλό μάτι την αγορά.

Μάλιστα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου βρίσκεται από την Παρασκευή στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2010, πριν, δηλαδή, η Ελλάδα εισέλθει στο Μνημόνιο. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά, σύμφωνα με το Bloomberg, κυμαίνονταν στο 9,5% με 9,6%, όσο περίπου ήταν και στις 15 Οκτωβρίου 2010.

Εξάλλου, σημερα, η Morgan Stanley, με έκθεσή της, παρότρυνε τους επενδυτές να αγοράσουν κρατικούς τίτλους Ελλάδας, καθώς εκτιμά πως πρόκειται για μία από τις κορυφαίες αγορές σταθερού εισοδήματος για φέτος, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος κρατικών ομολόγων της MS Paolo Batori, στο οικονομικό forum της τράπεζας την προηγούμενη εβδομάδα. «Θεωρούμε πως η οικονομία της Ελλάδας θα βελτιωθεί φέτος και του χρόνου και θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς το επόμενο έτος», σημείωσε ο Batori, ο οποίος αναφέρθηκε στο ράλι που σημειώνουν, από την προηγούμενη εβδομάδα, τα ελληνικά ομόλογα.

By