Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Από επιτροπή σε… επιτροπή η κυπριακή οικονομία

Παραμένουν οι ενστάσεις του ΑΚΕΛ για απεμπλοκή από το μνημόνιο, εθνικό συμβούλιο όρισε ο Αναστασιάδης.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Να βρει το βηματισμό της προσπαθεί η κυπριακή κυβέρνηση μετά και την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης προς τη μεγαλόνησο, χωρίς πάντως να έχουν σταματήσει οι εσωτερικοί κλυδωνισμοί.

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συγκαλεί το εθνικό συμβούλιο ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και ο τρόπος που θα κινηθεί η οικονομία της χώρας, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από το ΑΚΕΛ, που επιμένει στην απεμπλοκή από το μνημόνιο. Μάλιστα ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε ότι οι πολιτικές που οδηγούν σε αδιέξοδα της κοινωνίας και κατ” επέκταση οικοδομούν την άρνηση των λαών προς την ΕΕ, είναι αντιευρωπαϊκές πολιτικές.

Επίσης  ανέφερε πως καμία πρόνοια δεν υπάρχει σε κανένα προγραμματικό έγγραφο της Ε.Ε. ότι «όποιος είναι εκτός ευρώ είναι και εκτός ΕΕ».

Εν τω μεταξύ, συνέρχεται το απόγευμα, υπό τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, η Υπουργική Επιτροπή, που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μνημονίου.  Στην Επιτροπή, η οποία συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Εργασίας, Συγκοινωνιών, Ενέργειας και Υγείας, καθώς και ειδική μονάδα υπό το Γραφείο Προγραμματισμού, που έχει αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών όλων των υπηρεσιών για την ικανοποίηση των δεσμεύσεων του Μνημονίου.

By