Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Από «κόσκινο» τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι  μόνον στην περίπτωση ελέγχου της πρώην δημοτικής αστυνομίας έχουν εντοπιστεί 71 περιπτώσεις, ενώ έχουν ανακληθεί 55 διορισμοί με την διαδικασία ελέγχου να συνεχίζεται

dimosio650_231113

Από κόσκινο περνούν όλα τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας των 9800 επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2003 έως σήμερα, επεσήμανε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως εάν διαπιστωθεί παρατυπία θα ανακληθεί ο διορισμός.

Ενημερώνοντας για τις δράσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πρόγραμμα πειθαρχικής ευθύνης το τελευταίο 8μηνο, ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη, πως θα πρέπει να προσμετρηθούν στον στόχο των απολύσεων όσοι από τους 3905 δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονταν ή εργάζονται με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα, δεν δικαιωθούν από τα δικαστήρια. Ήδη, έχουν αποχωρήσει 1646 με τον αριθμό να αυξάνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού.

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, είπε μόνον στην περίπτωση ελέγχου της πρώην δημοτικής αστυνομίας έχουν εντοπιστεί 71 περιπτώσεις, ενώ έχουν ανακληθεί 55 διορισμοί με την διαδικασία ελέγχου να συνεχίζεται.
Εκτεταμένα είναι και τα φαινόμενα μη τήρησης του ωραρίου εργασίας. Υπήρξαν αδικαιολόγητες απουσίες, αλλά και περιπτώσεις υπαλλήλων που απουσίαζαν επί μήνες, ακόμη και χρόνια, υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε σε 6 υπαλλήλους του ΥΠΕΣ που είχαν να πατήσουν για μήνες στην υπηρεσία τους.

«Η εποχή ατιμωρησίας στο δημόσιο πέρασε ανεπιστρεπτί», τόνισε. Ελέγχονται ακόμη περιπτώσεις μετατροπής συμβάσεων (βάσει του πρ.δ. Παυλόπουλου) στο υπουργείο Πολιτισμού για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αναφέρει ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για 47 υπαλλήλους.

By