Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άνοιξε το TAXIS NET για τις φορολογικές δηλώσεις

Θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

FOSPHOTOS | Παναγιώτης Τζάμαρος
FOSPHOTOS | Παναγιώτης Τζάμαρος

Η ημέρα της… κρίσης φαίνεται πως έφτασε για το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και εκατομμύρια φορολογούμενους, καθώς σήμερα ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2012.

Άνοιξε η εφαρμογή του Taxisnet για την υποδοχή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2012.

Εφέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν μέσω του Taxisnet τις φορολογικές τους δηλώσεις, κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική διορία που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή του Taxisnet και την υποβολή της δήλωσης είναι οι υπόχρεοι να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα.

Αν κάποιος φορολογούμενος δεν έχει κωδικούς, θα πρέπει να συμπληρώσει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του και μετά θα πρέπει να μεταβεί στη Δ.Ο.Υ., για να παραλάβει τον κλειδάριθμο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από εφέτος, για πρώτη φορά, υποχρεωτικά θα αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις οι τόκοι των καταθέσεων των φορολογούμενων, γεγονός που σημαίνει πως χρειάζεται σχετική βεβαίωση και από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο υπόχρεος.

Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σχολίασε την έναρξη του taxis net μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter λέγοντας:

 

By