Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από την Επιτροπή Δεοντολογίας θα περάσουν οι «φυλακισμένοι» βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ήρθη η βουλευτική ασυλία του Μ. Αρβανίτη – Για χαλκευμένη δίωξη εις βάρος του κάνει λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης – Για πολιτική δήλωση μιλάει η Ζαρούλια

xryshaugh600_210214ii

Όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πλην της Ελένης Ζαρούλια που βρίσκεται στον Κορυδαλλό, καθώς σήμερα Πέμπτη είναι ημέρα επισκεπτηρίου και θα στείλει υπόμνημα, «θα περάσουν» από την επιτροπή δεοντολογίας για να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που τους βαρύνει και έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους.

Οι εγκαλούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα καταθέσουν ένας – ένας ξεχωριστά. Όλα τα κόμματα πλην των ΑΝΕΛ που θα πει «παρών» θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μ. Κόλλια Τσαρουχά στην συνομιλία της με τους δημοσιογράφους είπε πως η στάση του κόμματος της στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής θα εξαρτηθεί από το εάν δοθεί δικαίωμα επιστολικής ψήφου στους 6 προφυλακισμένους βουλευτές. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ΑΝΕΛ θα απέχουν από την ψηφοφορία.

«Αν προφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όπως επιδιώκει η συγκυβέρνηση, δίχως να μπορούν διατηρούν το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου τότε θα αλλοιώνονται οι ονομαστικές ψηφοφορίες και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από την μειοψηφία, πρέπει η Δικαιοσύνη να αφεθεί ανεπηρέαστη να κρίνει αν πρέπει όντως να αρθεί η ασυλία τους και να προφυλακιστούν, αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να είναι και λυμένο το θέμα της επιστολικής ψήφου», είπε και πρόσθεσε: «Διαφορετικά οι ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχουν σε μια μεθοδευμένη ψηφοφορία σε βάρος βουλευτών που έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό».

Κασιδιάρης: «Χαλκευμένη η δίωξή μου»

Ο Ηλ. Κασιδιάρης που κατηγορείται για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, λίγο πριν μπει στην επιτροπή δεοντολογίας, είπε: «Η εις βάρος μου δίωξη είναι χαλκευμένη, έωλη και ξεκάθαρα πολιτική. Κατηγορούμαι για διακεκριμένη οπλοκατοχή για δύο όπλα που κατείχα με νόμιμη άδεια και τα οποία δεν υπάγονται στην κατηγορία οπλισμού που αναφέρει ο νόμος περί διακεκριμένης οπλοκατοχής. Η δίωξη μου στοχεύει αποκλειστικά και μόνον στην παράνομη φυλάκισή μου προ των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων για να μην έχω τη δυνατότητα δημόσιου λόγου».

Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας για τον Μ. Αρβανίτη

Ο Ηλ. Κασιδιάρης δίνει εξηγήσεις αυτή την ώρα, ενώ νωρίτερα η επιτροπή άκουσε τον Μ. Αρβανίτη που κατηγορείται για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 8 βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, παρών η Μ. Κόλλια Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ και κατά ο Ηλ. Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής.

Η Ελ. Ζαρούλια στο υπόμνημά της αρνήθηκε τις κατηγορίες, καταγγέλλοντας ότι η δίωξη της είναι πολιτική. Υπέρ της άρσης της ασυλίας της ψήφισαν 8 βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ και κατά ο Ηλ. Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μ. Κόλλια Τσαρουχά απουσίαζε.-

By