Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από 15 Σεπτέμβρη τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Θα ανοίξει και η εφαρμογή στο TaxisNet για βελτιώσεις στο Ε9

eniaios foros idioktisias akinitwn enfia

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η διόρθωση των λαθών σε φορολογούμενους, που έχουν ακίνητα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος, πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών. Ο νέος υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις αξίες του ΦΑΠ του 2013.

Όπως γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών», μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που είχαν εκτυπωθεί με λάθη, ενώ το ίδιο διάστημα θα ανοίξει και η εφαρμογή στο TaxisNet για βελτιώσεις στο Ε9.

Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στο Γ” Θερινό τμήμα της Βουλής με την οποία θα προβλέπεται η διόρθωση των λαθών σε φορολογούμενους, που έχουν ακίνητα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Ο νέος υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις αξίες του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2013, ενώ σκοπός είναι οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ να μην πέσουν κάτω από τα 2,65 δισ. ευρώ (βεβαιώσεις 3,2 δισ.).

Η πρώτη δόση εξόφλησης του φόρου θα είναι τέλος Σεπτεμβρίου (χρονικό διάστημα ιδιαίτερα ασφυκτικό σε σχέση με την έκδοση του νέου εκκαθαριστικού) και μένει να διευκρινιστεί αν η τελευταία θα είναι τέλος Ιανουαρίου ή Φεβρουάριου.

By