Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αρνoύνται όλες τις κατηγορίες ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και τμηματάρχης του ΥΠΕΚΑ

Στον ανακριτή Πειραιά οδηγήθηκαν οι πρώτοι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση για το λαθρεμπόριο καυσίμων

lathremporio600_220214
Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός, ο οποίος ολοκλήρωσε μετά από τρεις ώρες την κατάθεσή του στον 7ο ανακριτή Πειραιά. Συνεχίζεται η απολογία των υπολοίπων πέντε συλληφθέντων, από τους 15 συνολικά.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε και έλαβε από τον 7ο ανακριτή Πειραιά, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, από την αποκάλυψη της ΕΛΑΣ. Το μεσημέρι ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γ.Σπανός και ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας. Και οι δύο αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Αυτή την ώρα συνεχίζουν τις απολογίες τους τα υπόλοιπα τρία άτομα μεταξύ των οποίων και ο τελωνειακός. Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους τόνισε ότι από την, μέχρι στιγμής, πορεία της ανάκρισης αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση.

Έξω από τα δικαστήρια παραμένουν για συμπαράσταση συγγενείς των συλληφθέντων, εργαζόμενοι της ΕΤΕΚΑ και οπαδοί του Ατρομήτου. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, θα απολογηθούν αύριο και τη Δευτέρα.

By