Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αρνητική η εικόνα στη Wall Street για την εβδομάδα

Τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ έδωσαν τον τόνο στην αμερικανική αγορά

stocks 2

Παρά τα μικρά κέρδη που κατέγραψαν για την Παρασκευή οι αμερικανικοί δείκτες, το πρόσημο της εβδομάδας παρέμεινε αρνητικό με τις τελευταίες 5 συνεδριάσεις να είναι αρνητικές για τη Wall Street.

Για σήμερα, ο Dow Jones κέρδισε 0,19% στις 16.583 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,51% στις 4.072 μονάδες και ο S&P 500 ανέβηκε κατά 0,13% στις 1.878 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο επίπεδο οι δείκτες κινήθηκαν ως εξής:

Dow Jones: +0.15%

Nasdaq: -1.34%

S&P 500: -0.30%

Στα οικονομικά στοιχεία της Παρασκευής, με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών αυξήθηκαν τον Μάρτιο τα αποθέματα χονδρικής.

Ειδικότερα, τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 1,1% όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μικρότερη άνοδο 0,5%. Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις των χονδρεμπόρων σημείωσαν άνοδο 1,4% τον Μάρτιο, έχοντας ενισχυθεί 0,9% τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, υποχώρησαν οι ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Μάρτιο στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκαν σε 4,01 εκατ. από 4,13 εκατ. τον προηγούμενο μήνα όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Την ίδια στιγμή οι αποχωρήσεις (απολύσεις και παραιτήσεις) διαμορφώθηκαν σε 4,4 εκατ. τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, μέγεθος ελαφρώς μειωμένο από τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης ανέργων προς ανοιχτές θέσεις διαμορφώθηκε στο 2,61 από 2,54 τον προηγούμενο μήνα.

Στο «μέτωπο» των επιχιερήσεων, πρωταγωνιστρια αναδεικνύεται η Apple μετά από δημοσίευμα των Financial Times που τη φέρει να βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της Beats Electronics έναντι περίπου 3,2 δισ. δολαρίων.

Η κατασκευάστρια ακουστικών και υπηρεσία streaming μουσικής ιδρύθηκε από τον μουσικό παραγωγό Jimmy Iovine και τον ράπερ Dr. Dre. Back το Σεπτέμβριο. Η Carlyle Group επένδυσε 500 εκατ. δολάρια στην Beats, αποτιμώντας την εταιρεία στα περίπου 1 δισ. δολάρια.

Είναι πιθανό να επιτευχθεί συμφωνία ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν ανώνυμες πηγές στους FT.
Με πληροφορίες από:capital.gr

 

 

 

 

By