Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αρχίζει αύριο η όγδοη απεργία στη Lufthansa

Θα απόσχουν από την εργασία τους αύριο και μεθαύριο

Lufthansa

Την όγδοη απεργία στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa από τον Απρίλιο προκήρυξαν οι πιλότοι της, που θα απόσχουν από την εργασία τους αύριο και μεθαύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που επιδεινώνει τα προγράμματα συνταξιοδότησης των χειριστών.

Το συνδικάτο των πιλότων Cockpit ανακοίνωσε ότι τα μέλη του δεν θα εργαστούν από την 01:00 την Δευτέρα μέχρι και τις 23:59 την Τρίτη.

Θα επηρεαστούν οι πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων από και προς τη Γερμανία, προειδοποίησε εκπρόσωπος του συνδικάτου Κόκπιτ, ο Μάρκους Βαλ.

Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, πασχίζει να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη εν μέσω του σκληρού ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει από εταιρείες αερομεταφορών χαμηλού κόστους αλλά και εταιρείες κρατών της Μέσης Ανατολής.

Οι 5.400 πιλότοι που απασχολεί η Lufthansa, η θυγατρική της που προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους Germanwings, αλλά και η θυγατρική της που ειδικεύεται στις εμπορευματικές πτήσεις Lufthansa Cargo, απεργούν με αίτημα να παραμείνουν σε ισχύ οι πρόνοιες που ισχύουν σήμερα όσον αφορά στη συνταξιοδότησή τους. Μέχρι σήμερα, οι χειριστές μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 55 τους χρόνια.

Η πιο πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στον όμιλο είχε γίνει την Πέμπτη, όταν οι πιλότοι της Germanwings απείχαν από την εργασία τους για 12 ώρες. Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν και επηρεάστηκαν 13.000 επιβάτες.

By