Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρχίζει το απόγευμα το 2ο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί τη Κυριακή, με τις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου

kouvelis622

Με απόσταση λίγων ημερών από την ανοιχτή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 58» για την Κεντροαριστερά, τη σκυτάλη παίρνει σήμερα το 2ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο Πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης αναμένεται να τοποθετηθεί αναφορικα με τον προσανατολισμό της ΔΗΜΑΡ τόσο στις επικείμενες εκλογές όσο και για το ζήτημα των πολιτικών συνεργασιών, μετά τις ζυμώσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Οι παρουσίες των Γρηγόρη Ψαριανού και Ανδρέα Παπαδόπουλου στην εκδήλωση του Ακροπολ σηματοδοτούν τη μια εσωκομματική τάση, ανοιχτή στο ενδεχόμενο συνεργασιών με επίκεντρο το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, που δεν αποκκλίνει πολύ από την άποψη του Γραμματέα του κόμματος, Σπύρου Λυκουδη.

Η προοπτική συνεργασίας με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς μεταξύ των οποίων και το ΠΑΣΟΚ δε βρίσκει σύμφωνη ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, που απέκλεισε κάθε τέτοιο σενάριο χθες, ενώ φαίνεται οτι απηχεί και απόψεις της ηγεσιας.

Στον αντίποδα, βουλευτές του κόμματος όπως ο Γιάννης Πανουσης και η Μαρία Ρεπουση ( οι 2 αυτοί μεταξύ περίπου με 7 ακόμη βουλευτές της ΔΗΜΑΡ) δεν κρύβουν τη διάθεση τους για μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, στρέφοντας τη ρότα του κομματικού καραβιού προς την άλλη κατεύθυνση.

Στα δυό η όχι, η Δημοκρατική Αριστερά θα πρέπει να λύσει στη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου της και ζητήματα όπως:

  • την ολοκλήρωση του πλαισίου συνεργασίας με το κόμμα του Ανδρέα Λοβερδου
  • τη διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων και την πιθανή στήριξη υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογες
  • την θέση της απέναντι στην ανασύσταση του τρίτου πόλου και την Κεντροαριστερά, χωρίς οι απαντήσεις να ειναι αυτονόητες.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By