Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ασπίδα» προστασίας στους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας για το Συμβούλιο Εθνικής Παιδείας

loberdos
Υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, με τη στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Ίδρυση και Οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία».

Ασπίδα προστασίας στους εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα ότι δεν θα απολυθούν μετά το κλείσιμο των ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ, ύψωσε ο Α. Λοβέρδος στη Βουλή, που δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει σχετική ρύθμιση στη Βουλή.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στη Βουλή έκανε γνωστό ότι το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής έχει συγκαλέσει σύσκεψη με την συμμετοχή των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών όσο και των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου, ώστε από κοινού να συμφωνήσουν στην διαμόρφωση σχετικής ρύθμισης που θα είναι τεχνικά τεκμηριωμένη.

«Πρέπει να δούμε το θέμα σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ για να αποφύγουμε τυχόν λάθη», διευκρίνισε, σημειώνοντας πως η ευθύνη βαρύνει το υπουργείο Παιδείας και όχι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για αυτό πρέπει να εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες, ώστε να μην γίνουν λάθη.

Νωρίτερα, ο Α. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανανεωθούν οι άδειες λειτουργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σχολών που δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και πρόσθεσε πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι μέχρι τον Ιανουάριο να υπάρξει μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

«Θέλουμε να κρατήσουμε το κεφάλι μας πάνω από το νερό και να τιμήσουμε τον τίτλο του υπουργείου Παιδείας, έχουμε υποχρέωση να ασχοληθούμε και να υπερβούμε όλα τα οργανωτικά προβλήματα και τις αγκυλώσεις που υπάρχουν στην εκπαίδευση και γι αυτό ξεκινάμε τον Σεπτέμβριο με την σύγκλιση των συμβουλίων για να καταλήξουμε τον Ιανουάριο στην αναμόρφωση όλης της εκπαίδευσης», τόνισε.

By