Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αστυνομικός εμπλέκεται σε σπείρα που διακινούσε αλλοδαπούς

Διεθνής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έξοδο από τη χώρα Αλβανών, με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία εξαρθρώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση

allodapoiA

 

Διεθνής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έξοδο από τη χώρα Αλβανών, με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία εξαρθρώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αττική.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν έξι άτομα, τέσσερις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 41χρονος φέρεται ως επικεφαλής της οργάνωσης, καθώς και δύο αλλοδαποί.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι κι ένας 38χρονος αστυνομικός με το βαθμό του υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική. Η οργάνωση διακινούσε ακόμα και ανήλικα παιδιά, που συνήθως ταξίδευαν με τους γονείς τους.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. Ο 41χρονος αρχηγός της οργάνωσης, μαζί με έναν άλλο συλληφθέντα και έναν 26χρονο αλλοδαπό, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου είχαν μεταβεί, προκειμένου ο 26χρονος να ταξιδέψει παράνομα για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην κατοχή τους βρέθηκε κάρτα επιβίβασης, ενώ ο 26χρονος φέρεται να είχε μαζί του κλεμμένο διαβατήριο, με το οποίο είχε εκδοθεί το εισιτήριο και η αντίστοιχη κάρτα επιβίβασης.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχει προκύψει ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το 2010 και ενέχεται σε 53 περιπτώσεις διακίνησης 96 αλλοδαπών.Η αστυνομία εκτιμά ότι η οργάνωση είχε αποκομίσει περίπου 3 εκατ. ευρώ από τις παράνομες ενέργειές της.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η σε βάρος του διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

By