Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αστυνομικός κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε πάνω από 300.000 ευρώ

Κατηγορούμενος για υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, είναι ένας αστυνομικός, ενώ εξετάζεται και η τυχόν ανάμειξη και συναδέλφων του στην υπόθεση.

astynomia750_190314Πρόκειται για τον υπαστυνόμο Α” που είναι ο διαχειριστής της λέσχης- εστιατορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ο οποίος φέρεται ότι έχει υπεξαιρέσει ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, μέσα σε πέντε χρόνια.

Το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έκανε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και τους προσωπικούς χώρου του αστυνομικού στη λέσχη – εστιατόριο, απ” όπου κατασχέθηκαν όλα τα υπηρεσιακά βιβλία και οι φάκελοι (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.τλ.) καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.τλ.), τα οποία μελετώνται για να διαπιστωθεί το μέγεθος της κατάχρησης σε βάρος της υπηρεσίας.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, σύμφωνα με την αστυνομία, ο αστυνομικός φέρεται ότι από το 2009 έως και σήμερα υπεξαίρεσε τμηματικά από το αποθεματικό Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης πάνω από 300.000 ευρώ.

Στην έρευνα συμμετέχει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο θα κάνει πραγματογνωμοσύνη και διαχειριστικό έλεγχο, προκειμένου να προσδιοριστεί ακριβώς η ζημιά στη δημόσια περιουσία. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπαστυνόμος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

By