Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αυλαία για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου

Σήμερα η μεγαλύτερη «μάχη» του πολέμου στην Primera Division

barca_atletico655
Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ρίχνει αυλαία σε λίγες ώρες, με την μεγαλύτερη «μάχη» του πολέμου: Μπαρτσελόνα εναντίον Ατλέτικο Μαδρίτης (7μμ στο Καμπ Νου), με τους μπλαουγκράνα να αναζητούν μόνο τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, και τους ροχιμπλάνκος να ψάχνουν τα άλλα δύο αποτελέσματα -καθώς …βολεύονται και με ισοπαλία.

Είναι ο τελικός των τελικών στην Ισπανία όπου ο απόηχος της ανανέωσης του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να απασχολεί τύπο και φιλάθλους κι ενώ οι ποδοσφαιρόφιλοι απανταχού στη γη περιμένουν με αγωνία να δουν την …αντίδραση του μικρού μάγου και κατά πόσο θα είναι σε θέση να οδηγήσει την μεγάλη Μπαρτσελόνα στην επιτυχία.

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθούν οι δύο ομάδες στο «ναό» της Βαρκελώνης εκεί όπου θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής –με την «βασίλισσα» Ρεάλ εκτός μάχης, να περιμένει για τον άλλο, δικό της τελικό (του Τσάμπιονς λιγκ).

Η Μπαρτσελόνα παίζει όλη της τη χρονιά σε ένα χαρτί, καθώς έχασε το Copa del Ray από τη Ρεάλ ενώ αποκλείστηκε στο Τσάμπιονς λιγκ από την θαυμαστή, εφέτος, Ατλέτικο που, μπορεί να μην αποτελεί κόκκινο πανί για τους καταλανούς (όπως συμβαίνει με τη Ρεάλ) αλλά, δεν παύει να είναι ομάδα της πρωτεύουσας…

Με δεδομένο ότι η Μπάρτσα κυνηγά μόνο τη νίκη αλλά και ότι περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος, δύσκολα μπορεί κανείς να της αποδώσει τον τίτλο του φαβορί –όπως βέβαια και για την Ατλέτικο που έχει μπροστά της και άλλον έναν, τεράστιο τελικό, το προσεχές Σάββατο. Να δούμε πως ο Σιμεόνε θα μπορέσει να διαχειριστεί αυτά τα δύο παιχνίδια κι αν, τελικά, υπάρξει ποδοσφαιρική δικαίωση για την ομάδα του. Γιατί, κακά τα ψέματα, η Ατλέτικο ήταν η καλύτερη εφέτος στην Primera Division…

By