Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξάνεται ο αριθμός των αγνοούμενων από τις κατολισθήσεις στην Ιαπωνία

Ο αριθμός των αγνοουμένων ανέβηκε στους 51 και υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί περαιτέρω

iaponia-plimmures

Τους 51 φτάνουν οι αγνοούμενοι στη Χιροσίμα της δυτικής Ιαπωνίας μετά τις κατολισθήσεις των προηγούμενων 24ώρων, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα ο αριθμός να αυξηθεί περαιτέρω.

Οι διασώστες συνεχίζουν την αναζήτηση επιζώντων στις πληγείσες περιοχές, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι περίπου 3.000 διασώστες, μεταξύ των οποίων είναι 600 στρατιώτες, αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις έρευνες τους αργά την Πέμπτη, μετά από μια δυνατή νεροποντή η οποία ανάγκασε τις αρχές να ζητήσουν την εκκένωση ενός επικίνδυνου, για νέες κατολισθήσεις, τμήματος της Χιροσίμα της ιστορικής πόλης, που βρίσκεται 700 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του Τόκιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 39 ανθρώπων από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν σε τουλάχιστον 31 σημεία στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν τα σπίτια τους στις περιοχές της Φουκουόκα και του Ναγκασάκι καθώς υπάρχει προειδοποίηση για κατολισθήσεις και υπερχείλιση ποταμών εξ αιτίας των βροχοπτώσεων.

By