Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση τρένων στη Ρωσία

Δεκάδες οι τραυματίες από το δυστύχημα στη ρωσική πρωτεύουσα

189972179

Σε τουλάχιστον έξι ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση μιας εμπορευματικής και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας κοντά στη Μόσχα σήμερα, όμως Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς αρκετά βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί, ενώ σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν 45 τραυματίες εκ των οποίων τουλάχιστον οι 15 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Όλα τα παράθυρα, καθώς και τα περισσότερα κομμάτια από ενός εκ των βαγονιών του επιβατηγού τρένου έχουν διαλυθεί, ανέφερε εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος.

Το φορτηγό τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μόσχα στο Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, και συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε κοντέινερ με ανταλλακτικά γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας γύρω στις 12:30 το μεσημέρι τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας), κοντά στην πόλη Νλάρο Φομίνσκ, 55 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας. Η αιτία του δυστυχήματος δεν έχει γίνει γνωστή και οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να εξακριβώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των δυο τρένων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By