Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξάνονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

700.000 αιτήσεις διακανονισμού το 2012, από 400.000 το 2011.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Την ουσιαστική αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ παραδέχθηκε εμμέσως ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος  Ζερβός, ενημερώνοντας την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με συμβάσεις για την προμήθεια μεταφορικών ελαστικών ιμάντων ταινιοδρόμων Ορυχείων και Λιγνιτικών Σταθμών παραγωγής της ΔΕΗ.

Αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ λέγοντας ότι «οι αιτήσεις το 2011 για  διακανονισμοί έφτασαν στις 400.000 ενώ το 2012 ξεπέρασαν τις 700.000. Δεν έχω εικόνα για το 2013». Ο Αρ. Ζερβός είπε ότι θα συσταθούν Τοπικές Επιτροπές ανά περιφέρεια που θα εξετάζουν κατά περίπτωση αιτήσεις για διακανονισμό όσων αδυνατούν να πληρώσουν οφειλές τους προς ΔΕΗ. «Το ζήτημα είναι υπαρκτό», είπε και πρόσθεσε: «Το κοιτάμε με προσοχή και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα μέτρα. Θα δημιουργηθούν τοπικές επιτροπές ανά περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα οι οποίες θα εξετάζουν κατά περίπτωση όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, αδυνατούν να πληρώσουν και ζητούν διακανονισμό με τη ΔΕΗ».

Από την πλευρά του ο παριστάμενος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασ. Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να παίξει το κοινωνικό τιμολόγιο, σημειώνοντας ότι το πρώτο δίμηνο του 2013 έχει επιτευχθεί ο στόχος για το κοινωνικό τιμολόγιο καθώς οι αιτήσεις ξεπέρασαν ήδη τις 500.000. «Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει τι προσφέρει το κοινωνικό τιμολόγιο και πως για τη σύνδεση του δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες», είπε.

Ο Αλ. Ζερβός δήλωσε αντίθετος στη διακοπή ηλεκτροδότησης λέγοντας  χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι ορισμένα στελέχη μας είναι ανάλγητα αλλά έχουν ξεπεραστεί και αυτοί από τα πράγματα». «Υπάρχει η βούληση  εκεί που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα να βοηθήσουμε και αυτό θα γίνει άμεσα. Όσες περιπτώσεις έρχονται προσπαθούμε να τις τακτοποιήσουμε, πρέπει όμως το πρόβλημα να το αντιμετωπίσουμε συνολικά», επεσήμανε.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αναφέρθηκε και στις κλοπές των μετασχηματιστών επισημαίνοντας ότι είναι σε εξέλιξη συνεργασία  της ΔΕΗ και με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και «σύντομα θα υπάρξει νομοθετική  πρωτοβουλία που θα αντιμετωπίζει αυστηρά το φαινόμενο αυτό. αλλά κυρίως τα παράνομα χυτήρια και τους μεσάζοντες. Εκείνο το κύκλωμα πρέπει να πιαστεί».

 

By