Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει δύναμη 1.000 εθελοντών

japan-volcanoA

Πέντε νέες σοροί περισυνελέγησαν σήμερα στην κορυφή του ηφαιστείου Οντάκε, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, αυξάνοντας μέχρι στιγμής τον αριθμό των νεκρών στους 48.

Σαράντα τρία πτώματα είχαν ήδη βρεθεί από το Σάββατο μέχρι σήμερα το πρωί στο βουνό αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στις νομαρχίες Ναγκάνο και Γκίφου της κεντρικής Ιαπωνίας Νωρίς το πρωί οι ιαπωνικές δυνάμεις αυτοάμυνας προσγείωσαν δύο ελικόπτερά τους στο βουνό, η επιφάνεια του οποίου καλύπτεται από παχύ στρώμα γκρίζας στάχτης που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει δύναμη 1.000 εθελοντών. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συλλέχθηκαν στην περιοχή από τα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και μετά τον εντοπισμό των νέων θυμάτων, παραμένει μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων η τύχη των οποίων αγνοείται.

Εκπρόσωπος της νομαρχίας του Ναγκάνο απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι «έρευνες είναι σε εξέλιξη για την καταγραφή του αριθμού των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχουν νέα, οι επιχειρήσεις είναι δύσκολες, θέλουν χρόνο και είναι αδύνατον επί του παρόντος να λεχθεί πότε θα ανακοινωθούν επίσημα στοιχεία».

By