Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αυξάνονται τα εφημερεύοντα φαρμακεία

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την απεργία των φαρμακοποιών στην Αττική

farmakeiobbb

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των φαρμακοποιών προχωρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ Γιάννης Δαγρές, ο αριθμός των φαρμακείων που εφημερεύουν αυξάνεται από 50 σε 150 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ ξεκίνησε ήδη μηχανισμός βάσει του οποίου ομάδες φαρμακοποιών θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες, ώστε να επέμβουν σε περιοχές όπου παρατηρείται οξύ πρόβλημα, είτε με ουρές στα φαρμακεία, είτε ελλείψεων, για να προσφέρουν φάρμακα.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο κ. Δαγρές, η απεργία των φαρμακοποιών συνεχίζεται μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του κλάδου για τον προσδιορισμό της περαιτέρω πορείας του.

Στο μεταξύ, σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, με αφορμή τις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την λειτουργία των φαρμακείων. Ο κ. Κ. Κουβάρης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις έκανε λόγο για ρυθμίσεις που «εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Μιλώντας στο Mega, επιτέθηκε ευθέως κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης, Αθανάσιου Σκορδά λέγοντας ότι βρίσκονται σε αυτή τη θέση γιατί «εσείς και ο κ. Χατζηδάκης εξυπηρετείται συμφέροντα», ενώ προειδοποίησε για τη δημιουργία καρτέλ.

Απ” την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «όμηρους των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών που απεργούν» τους πολίτες.

Μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη πρακτική των φαρμακοποιών… αντί να ανοίξουν 200 φαρμακεία, άνοιξαν 50 φαρμακεία με συνέπεια την ταλαιπωρία του κόσμου. Αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κόσμου… χρησιμοποιούν τον κόσμο ως όμηρο των συνδικαλιστικών τους επιδιώξεων».

Για τη μετάταξη των οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ξεκινάει 9 Απριλίου, θα τελειώσει σε 1 μήνα και στόχος είναι μια ενιαία δομή οδηγών ασθενοφόρων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση περισσότερου κόσμου και την κάλυψη περισσότερων κενών

Την κυβέρνηση κατηγόρησε για τις ουρές των πολιτών έξω από τα φαρμακεία, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει απεργία χωρίς κοινωνικές επιπτώσεις».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι σχολίασε ότι «παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων με τις αλλαγές στα φαρμακεία αλλά και τις αλλαγές στο ΕΚΑΒ».

«Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα σχέδια των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων την ώρα που χαρίζει χρέη» δήλωσε από την πλευρά του για το πολυνομοσχέδιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς.

By