Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αυξήσεις μισθών για Γερμανούς μεταλλουργούς

Αυξήσεις μισθών πέτυχαν οι μεταλλουργοί στο Μόναχο μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις.

german metal workers 01Η μεγαλύτερη ένωση μεταλλουργών στη Γερμανία σημφώνησε με την εργοδοσία αύξηση μισθών μετά από μαραθώνιο διαπραγματέυσεων.

Όπως ορίζει η συμφωνία, με διάρκεια ισχύος τους επόμενους είκοσι μήνες, οι μισθοί θα αυξηθούν σε δύο στάδια κατά 3,4% την 1η Ιουλίου του 2013 και κατά 2,2% την 1η Μαΐου του 2014.

Η γερμανική συνδικαλιστική ένωση μεταλλουργών IG Metall ζητούσε αύξηση μισθών κατά 5,5% για το 2013 αλλά οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε συμβιβασμό με την ομοσπονδία των εργοδοτών ώστε η αύξηση να είναι συνολικά στο επίπεδο που ζητούσε το συνδικάτο των μεταλλουργών, αλλά να δοθεί σε δύο στάδια και όχι ολοκληρωτικά κατά το τρέχον έτος.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την Τετάρτη στο Μόναχο αποτελεί μια πιλοτική συμφωνία για το σύνολο της Γερμανίας και ταυτόχρονα απομακρύνει τον κίνδυνο απεργίας στον τομέα του μετάλλου, ο οποίος αντιπροσωπεύει ένα σύνολο από 3,7 εκατομμύρια εργαζόμενους στη Γερμανία.

Η συμφωνία- συμβιβασμός θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί από όλες τις περιφερειακές ενώσεις της IG Metall, αλλά αυτό θεωρείται ότι είναι μια τυπική διαδικασία.

By