Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυστραλία: Νεκρός από πυρά αστυνομικών 18χρονος ύποπτος για τζιχαντιστική τρομοκρατία

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν

australia_australia_tzixantistes

Νεαρός 18 ετών ο οποίος θεωρείτο ύποπτος για τρομοκρατία συνδεόμενη με το Ισλαμικό Κράτος έπεσε νεκρός στη Μελβούρνη.

Ο άνδρας, ο οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση ως άτομο «ενδιαφέροντος» των αρχών, αποτελούσε αντικείμενο έρευνας για πιθανή εμπλοκή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν με μαχαίρι από τον 18χρονο, πριν ο τελευταίος πέσει νεκρός από τις σφαίρες. Ένας εκ των δύο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο άλλος έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός κρατούσε σημαία του Ισλαμικού κράτους.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο άνδρας έφθασε σε αστυνομικό τμήμα στο προάστιο Εντέβορ Χιλς της Μελβούρνης, για ανάκριση.

Ο ένας αστυνομικός ανήκει στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας και ο άλλος στην αστυνομία της πολιτείας της Βικτόρια, ενώ και οι δύο αποτελούσαν μέλη μικτής αντιτρομοκρατικής ομάδας.

Λίγο πριν πυροβοληθεί, ο 18χρονος φέρεται να φώναζε προσβλητικές εκφράσεις κατά του Τόνι Άμποτ και της αυστραλιανής κυβέρνησης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε Σίδνεϊ και Μπρίσμπεϊν, οι αρχές της Αυστραλίας είχαν πραγματοποιήσει εφόδους για συλλήψεις υπόπτων, καθώς είχαν πληροφορηθεί σχέδια για δημόσιο αποκεφαλισμό τυχαίου Αυστραλού από άνδρες που συνδέονται ιδεολογικά με το Ισλαμικό Κράτος.

By