Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυστραλία: Τελευταία ευκαιρία στους φοροφυγάδες από την εφορία

Η αυστραλιανή εφορία δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε άτομα που έχουν μεταφέρει καταθέσεις στο εξωτερικό και περιουσιακά στοιχεία σε offshore «να τα δηλώσουν» για να αποφύγουν αυστηρές ποινές

australianDollarA

Η αυστραλιανή εφορία δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε άτομα που έχουν μεταφέρει καταθέσεις στο εξωτερικό και περιουσιακά στοιχεία σε offshore «να τα δηλώσουν» για να αποφύγουν αυστηρές ποινές. Με το μέτρο αυτό, εκτιμάται ότι θα επιστρέψουν στη χώρα- και θα φορολογηθούν- δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Εφορίας, Κρις Τζόρνταν, όσοι δεν δηλώσουν τις καταθέσεις τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έως τις 19 Δεκεμβρίου θα εντοπιστούν και οι ποινές θα είναι αυστηρές. Ανέφερε, επίσης, ότι τώρα πλέον διάφορες χώρες μοιράζονται πληροφορίες για φοροφυγάδες και ο εντοπισμός τους είναι πιο εύκολος από το παρελθόν.

Η Εφορία είχε δώσει αμνηστία και το 2010 και τότε κάπου 5400 Αυστραλοί φορολογούμενοι δήλωσαν ποσά συνολικού ύψους 570 εκατομμυρίων δολαρίων.Της αμνηστίας εξαιρούνται όσοι κατηγορούνται για έσοδα από εγκληματική δράση. Αυτοί, όταν εντοπιστούν, θα διωχθούν κανονικά.

By