Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτοί είναι οι όροι για τις 72 ή τις 100 δόσεις

Η Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο σε 72 ή και 100 μηνιαίες δόσεις αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή.

2

Έτοιμο είναι το νέο ευνοϊκό μοντέλο ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα Ταμεία που, μεταξύ των άλλων, προβλέπει μεγάλο αριθμό δόσεων έως 100 για μικροοφειλέτες, ώστε το ελάχιστο ποσό της δόσης να πέσει στα 50 ευρώ, «κούρεμα» προσαυξήσεων μέχρι και 90% και μείωση στο μισό του επιτοκίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική νομοθετική παρέμβαση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Το οικονομικό επιτελείο επείγεται να θέσει σε εφαρμογή τις ρυθμίσεις προκειμένου να ανακοπεί ο αλματώδης ρυθμός αύξησης των χρεών που πλέον έχει προσεγγίσει τα 90 δισ. ευρώ.
Μετά και τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής οι οποίες προέκυψαν ύστερα από τις διαβουλεύσεις με την τρόικα ,το τελικό σχέδιο των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας περιέχει τους ακόλουθους όρους.

-Εξόφληση μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ ανά μήνα, για όσους χρωστούν μέχρι 15.000 ευρώ. Το ακριβές ποσό και ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται ως ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος του οφειλέτη.

1

By