Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυτόπτης μάρτυρας διάσωσης λαθρομεταναστών ο Βαρβιτσιώτης

Παρουσία του κ. Βαρβιτσιώτη οι λιμενικοί άμεσα έσπευσαν σε διαδικασία διάσωσης μεταναστών κοντά στη Σύμη

limeniko-soma-skafos

Ιδία άποψη για το πως επιχειρούν οι Λιμενικοί στην περίπτωση, που θέλουν να ανακόψουν την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα, θέλησε να έχει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίο σήμερα το πρωί βρέθηκε επιβάτης σε σκάφος του Λιμενικού και παρακολούθησε από κοντά επιχείρηση διάσωσης μεταναστών κοντά στη Σύμη.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 2.00 το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2014» εντόπισε φουσκωτή λέμβο με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων να πλέει χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας. Όταν αντιλήφθηκαν το σκάφος του Λιμενικού ορισμένοι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, ενώ κάποιοι έπεσαν στη θάλασσα βυθίζοντας τη λέμβο.

Παρουσία του κ. Βαρβιτσιώτη οι λιμενικοί άμεσα ξεκίνησαν διαδικασία διάσωσης των μεταναστών με τη συνδρομή σκάφους της λετονικής ακτοφυλακής που είχε σπεύσει στην περιοχή για παροχή συνδρομής.

Τελικά διασώθηκαν 18 μετανάστες (15 άντρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί) που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγραφών.

Προανάκριση διενεργείται από το υπολιμεναρχείο Σύμης.

By