Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αυτός είναι ο Έλληνας «Mr. Υδροπλάνο» που θα κάνει το Αιγαίο Μαλδίβες

Το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων στις ελληνικές θάλασσες με το Αιγαίο να είναι η πρώτη φάση του σχεδίου.

udroplana-570Στόχος είναι να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα συμπλεγμάτων νησιών που χάρις στα υδροπλάνα έχουν εκτινάξει τον τουρισμό τους. Πίσω απ΄ όλα αυτά βρίσκεται ένας Έλληνας: ο Νικόλας Χαραλάμπους.

Ο πρόεδρος και CEO της Hellenic Seaplanes, μιλώντας στο περιοδικό Business Week ανέδειξε τη σημασία της έναρξης κυκλοφορίας των υδροπλάνων στις ελληνικές θάλασσες για την καλύτερη προώθηση της χώρας στα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία ανά τον κόσμο.

charalambous_fullΌπως περιγράφει ο κύριος Χαραλάμπους, η Ελλάδα διαθέτει 6.000 νησιά και μόλις 50 αεροδρόμια, κάτι που καθιστά την πλειονότητα των νησιών εκτός του τουριστικού πλαισίου. Τα υδροπλάνα είναι η λύση σε αυτό και εκτιμάται ότι θα αποφέρουν στην Ελλάδα κέρδη 1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, ως το 2015 υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν 112 θαλάσσιοι αεροδιάδρομοι.

Η Hellenic Seaplanes έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 16,5 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά και αμερικανικά private equity funds, για να αγοράσει ή να μισθώσει 20 νέα αεροσκάφη και αναζητά ένα νέο fund που να γνωρίζει το θέμα των υδροπλάνων,  με την Blackstone Group να είναι η επικρατέστερη. Πρόκειται για μια εταιρεία που πριν ένα χρόνο εξαγόρασε πλειοψηφικό ποσοστό των Maldivian Air Taxi και Trans Maldivian Airways, που μαζί διαθέτουν το μεγαλύτερο στόλο υδροπλάνων του κόσμου.

Εκτός από την Ελλάδα, η εταιρεία φιλοδοξεί να ενώσει την Κύπρο με τον Λίβανο και την Αίγυπτο για να μεταφέρει πελάτες για τα καζίνο που σχεδιάζονται εκεί.

Όσον αφορά τον κ. Χαραλάμπους, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Power Element (Hudson Clean Energy Partners) μέχρι το 2012. Πριν απο αυτό διετέλεσε Διευθυντής Logistics 04 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδιοκτήτης της Premium Consulting για περισσότερα από πέντε χρόνια. Ο Νικόλας ανέκαθεν ήταν ενεργός στην προώθηση της καινοτομίας και την στρατηγική ανάπτυξη των εταιρειών του.

By