Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτό είναι το εισιτήριο επιστροφής του Άγγελου Φιλιππίδη

Το αγόρασε λίγο πριν την σύλληψή του

filippidisΣτις 13 Ιανουαρίου  θα επέστρεφε από την Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης με την πτήση των τουρκικών αερογραμμών 1843 η οποία είχε ώρα αναχώρησης από την Κωνσταντινούπολυ 19:15 και ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 20:40.

Το εισιτήριο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το fpress.gr είχε αγοραστεί με πιστωτική κάρτα και είχε εκδοθεί στις 10 Ιανουαρίου του 2014 και ώρα 6 παρά τέταρτο το απόγευμα δηλαδή την Παρασκευή λίγη ώρα πριν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές.

1Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φιλιππίδης είχε δηλώσει λίγο μετά τη σύλληψή του από τις Τουρκικές αρχές πως «Είχα ενημερώσει τον ανακριτή μέσω του δικηγόρου μου ότι θα επιστρέψω τη Δευτέρα το βράδυ. Για κάποιο λόγο όμως αποφάσισαν να με συλλάβουν»

Μάλιστα ο κ. Φιλιππίδης είχε επισημάνει πως «Ήταν πολύ εύκολο να με εντοπίσουν. Μένω από την αρχή στο ίδιο ξενοδοχείο, το δωμάτιο είναι κλεισμένο στο όνομά μου, πληρώνω με την πιστωτική μου κάρτα και χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο. Με όλα αυτά ήταν εύκολο να με βρουν οι τουρκικές αρχές. Ήρθαν στο δωμάτιό μου και μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω.»

Από το εισιτήριο επιστροφής φαίνεται ξεκάθαρα ότι πράγματι χρησιμοποιούσε την πιστωτική του κάρτα και δεν έκρυβε τουλάχιστον από τις αρχές που μπορεί να έχουν πρόσβαση σε τέτοια στοιχεία ότι βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτά όλα φυσικά δεν σημαίνουν κατ ανάγκη ότι θα επέστρεφε και τη Δευτέρα το βράδυ στην Ελλάδα καθώς θα έπρεπε να κάνει χρήση του εισιτηρίου που είχε εκδώσει.

Μετά τη σύλληψή του, ο κ. Φιλιππίδης οδηγήθηκε ενώπιον μονομελούς δικαστηρίου στην Τουρκία και δήλωσε ότι παραιτείται από κάθε ένσταση.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ήδη εγκρίνει την έκδοσή του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην Ελλάδα και η διαδικασία αυτή μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες. Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By