Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αύξηση αυτοκτονιών στα χρόνια του μνημονίου

Σε σημαντικό βαθμό αυξήθηκαν τα ποσοστά των αυτοκτονιών στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης.

autoktonia1Αύξηση παρουσιάζουν τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα την εποχή του μνημονίου, φτάνοντας να είναι μάλιστα και τα υψηλότερα των τελευταίων 50 ετών.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κλίμακα» που βασίζονται στις επίσημες καταγραφές τόσο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, όσο και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 2011 σημειώθηκαν οι περισσότερες καταγεγραμμένες αυτοκτονίες στη χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν επισήμως στη χώρα μας 477 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 393 αφορούσαν άνδρες και οι 84 γυναίκες. Τα στοιχεία αυτά έδειξαν αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 26,52% στους άνδρες και 104,8% στις γυναίκες.

Μάλιστα, οι περιοχές όπου παρατηρήθηκε το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών το 2011 ήταν η Αττική (35% των συνολικών θανάτων), και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (53 αυτοκτονίες), η Κρήτη (37 αυτοκτονίες), η Δυτική Ελλάδα (36 αυτοκτονίες), η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος (από 33 αυτοκτονίες), η Στερεά Ελλάδα (23 αυτοκτονίες), η Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο (από 14 αυτοκτονίες), η Ηπειρος (13 αυτοκτονίες), τα Ιόνια Νησιά (9 αυτοκτονίες), το Βόρειο Αιγαίο (4 αυτοκτονίες) και το εξωτερικό (3 αυτοκτονίες).

By