Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αύξηση των δόσεων για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών εξετάζει η κυβέρνηση

«Κατά περίπτωση μπορεί να ξεπερνούν και τις 100»

lefta money foroi epitokia

Ρύθμιση που θα δώσει σημαντική ανάσα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζεται ρύθμιση που θα προβλέπει την καταβολή των οφειλών στην εφορία σε 24 δόσεις ενώ  κατά περίπτωση θα μπορεί να ξεπερνά ακόμα και τις 100, με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης έως και το 2023.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ακόμη ελάχιστη δόση, η οποία ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής μπορεί να περιορίζεται και στα 50 ευρώ. Επίσης, ισχυρό κίνητρο εφάπαξ εξόφλησης οφειλών πριν γίνουν ληξιπρόθεσμες, και διαγραφή προσαυξήσεων έως και 90%.

Το σχέδιο αφορά περισσότερους από 3 εκατομμύρια φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, αλλά και περισσότερους από 1 εκατομμύριο ασφαλισμένους με όφειλες στα ταμεία.

Το θέμα έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα, χωρίς ωστόσο να συζητηθούν λεπτομέρειες. Πάντως, οι δανειστές, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν απορρίψει ανάλογα αιτήματα παροχής διευκολύνσεων πληρωμής φόρων και εισφορών, εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο της ρύθμισης.

By