Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αύριο η ψηφοφορία για την τροπολογία των 100 δόσεων

Προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της

vouli

Αύριο στις 12 το μεσημέρι κρίνεται η τύχη της τροπολογίας για τις 100 δόσεις που εξαιρεί βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές για τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία εισοδήματος. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής που θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης, κυρίως γαλάζιων, που εξαπολύουν πυρά κατά του Γκίκα Χαρδούβελη.

Μετά τον Γιώργο Βλάχο που ζήτησε «κάποιος να πάει στο σπίτι του» και τη Ντόρα Μπακογιάννη που εξέφρασε νωρίς το πρωί τη δυσφορία της για τον όλο χειρισμό, και ο Γιάννης Μιχελάκης  έστρεψε τα βέλη του κατά του υπουργού Οικονομικών.

«Πως είναι λοιπόν δυνατόν, ένα τόσο θετικό μέτρο να γυρίζει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση; Κάποιο λάθος προφανώς έγινε και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι νωπό ακόμα το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ, όταν τα λάθη χτύπησαν χιλιάδες συμπολίτες μας και οι παλινωδίες του αρμόδιου υπουργείου προκάλεσαν εύλογη και δικαιολογημένη αγανάκτηση», αναρωτήθηκε.

Στο εντευκτήριο της Βουλής παρουσία του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη βουλευτές έβγαζαν γκρίνια και δυσφορία, λέγοντας ότι άλλα ψήφισαν πριν από λίγες ημέρες και άλλα καλούνται να ψηφίσουν τώρα. Οι γαλάζιοι μιλούσαν για οπισθοχώρηση της κυβέρνησης.

By