Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Α. Γεωργιάδης: «Η δήλωσή μου ήταν ωμή αλλά πέτυχε τον στόχο της»

Δεν είναι δυνατόν να καλλιεργείται πολιτική αστάθεια την στιγμή που η χώρα βγαίνει από την κρίση

Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS
Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που δέχεται με αφορμή τις δηλώσεις του περί μαζικής φυγής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «μπορεί η δήλωσή μου να ήταν ωμή, αλλά πέτυχε τον στόχο της», ενώ συμπλήρωσε ότι το βασικό νόημα των όσων είπε είναι ότι δεν είναι δυνατόν να καλλιεργείται πολιτική αστάθεια την στιγμή που η χώρα βγαίνει από την κρίση.

«Τώρα ξαναπάνε να βάλουν την πολιτική αστάθεια και να τινάξουμε στον αέρα όσα κάναμε τα τελευταία χρόνια», τόνισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει βάλει ως στόχο να ανατρέψει την κυβέρνηση με αφορμή την προεδρική εκλογή.

«Αν η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να ηρεμούν οι αγορές και να πέφτουν τα σπρεντ, τότε όσα είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι αέρας κοπανιστός», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως αν οι ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία είναι σοβαρές τότε θα πρέπει να μιλά για «μια πολιτική που θα είναι συναινετική με τους εταίρους».

«Ας γίνουν ένα φυσιολογικό κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης…», συμπλήρωσε δηκτικά.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δηλώσεις του γεννούν αμφιβολίες για το τραπεζικό σύστημα και το αξιόχρεο της Ελλάδας, ο κ. Γεωργιάδης αντεπιτέθηκε, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν η Κουμουνδούρου να τον κατηγορεί τη στιγμή που «έχει κάνει τα πάντα για να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες», καθώς αρνήθηκε την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι μίλησε πιο ωμά απ” ό,τι θα έπρεπε και ότι «έχουν δίκιο τα στελέχη της ΝΔ που αντέδρασαν».

«Το παίρνετε ξεκομμένο από μία μεγάλη κουβέντα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Η δική μου φράση πυροδότησε μία σειρά εξελίξεων. Πυροδότησε έναν φόβο που καθόλου δεν το ήθελα. Άλλωστε, οι τραπεζικές καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς στην Ελλάδα, ακριβώς γιατί τηρούμε τις συμφωνίες μας και το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας, παράλληλα ότι η δήλωσή του πυροδότησε και κάτι άλλο.

«Πλέον, αναγκάζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν και να πουν ποιο είναι το δεύτερό τους σχέδιο» σημείωσε ακόμη ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος επέμεινε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην οικονομία σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας, δηλαδή εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ.

By