Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α. Κακλαμάνης: Ζητά την απόσυρση της τροπολογίας που «αθωώνει» τους δανειστές – τραπεζίτες

Υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με τα δάνεια των κομμάτων.

KaklamanisApostolosΤην απόσυρση της τροπολογίας με βάση την οποία δεν μπορούν να κατηγορηθούν για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των Δ.Σ των τραπεζών και τα στελέχη των ιδρυμάτων για δάνεια που έχουν χορηγήσει σε φορείς του δημοσίου ή μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα ζητά με ανακοίνωση του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. Την νομοθετική ρύθμιση αποκάλυψε πρώτο το ThePaper με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονες αντιδράσεις

Ο Απόστολος Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι η τροπολογία δεν έχει σχέση με τα δάνεια που δόθηκαν στα πολιτικά κόμματα. Επισημαίνει όμως ότι  κακώς έγινε  αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέροντας ότι εισήχθη χωρίς συζήτηση.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρει στην ανακοίνωση του, πώς «είναι απολύτως ψευδής η καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που μεταδίδεται από Ρ/Τκα ΜΜΕ καθώς και μέσω του διαδικτύου, κατά την οποία η Βουλή εψήφισε την Πέμπτη 4/4 τροπολογία που αφορά τα δάνεια Τραπεζών προς τα κόμματα και “επεδίωκε να ακυρώσει την έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων για την τραπεζική δανειοδότηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ”. Αληθές είναι ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μηταράκης αποδέχτηκε τροπολογία τριών βουλευτών της Ν.Δ. που αφορά δάνεια «σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα», αλλά στο δημόσιο τομέα, ως γνωστόν δεν ανήκουν τα κόμματα!»

Παρόλα αυτά, ο Απόστολος Κακλαμάνης ζητά την απόσυρση της τροπολογίας, για τυπικούς λόγους. Ενδεικτικά επισημαίνει πως  «άσχετα από την ψευδή αυτή καταγγελία ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης οφείλει κατά τη συζήτηση και ψήφιση στο σύνολο του νομοσχεδίου του σήμερα Τρίτη 9/4 να αποσύρει το άρθρο 78 (είναι η τροπολογία με αριθμό 390/37 των τριών βουλευτών της Ν.Δ.), όχι για τον ανύπαρκτο λόγο που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά γιατί κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού αντί προθεσμίας 3 τουλάχιστον ημερών προ της έναρξης του νομοσχεδίου κατατέθηκε η τροπολογία αυτή προ 4 μόλις… ωρών!, εισήχθη και (άνευ συζήτησης) κακώς την αποδέχτηκε ο κ. υφυπουργός.»

By