Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαγραφές ετοιμάζει η Παπαρήγα (;)

Πολιτική πλατφόρμα εκκαθάρισης διαφωνούντων από την γ.γραμματέα του ΚΚΕ

 

KKE PAPARIGAΤην πόρτα της εξόδου στους διαφωνούντες με τις κατευθύνσεις της ηγεσίας, δείχνει η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας σε δηλώσεις της πώς όποιος διαφωνεί «δεν μπορεί να εφαρμόσει» το πρόγραμμα και το καταστατικό του κόμματος, τη ίδια στιγμή που καταγράφεται έντονο κύμα διαφωνίας από στελέχη του ΚΚΕ.

“Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε η Α. Παπαρήγα «όταν διαφωνεί κάποιος με το πρόγραμμα του Κόμματος, λέει εφαρμόζω τις αποφάσεις. Μα τις αποφάσεις και μάλιστα τις προγραμματικές -δεν λέω ένα συγκεκριμένο ζήτημα-, άμα διαφωνείς δεν μπορεί να το κάνεις. Εδώ πρέπει να βάλεις, δημιουργικό πνεύμα, μια τολμηρή κίνηση, μια προσαρμογή. “Αμα διαφωνείς δεν μπορεί να το κάνεις. Αμα διαφωνείς με το πρόγραμμα, με τη λαϊκή συμμαχία, δεν μπορείς, όση καλή διάθεση να έχεις να εφαρμόσεις το καταστατικό, δεν γίνεται. Εδώ κάνουμε λάθη, πολλές φορές δεν μπορούμε να δώσουμε ολοκληρωμένα τη γραμμή του Κόμματος, που συμφωνούμε 200%. Και μπορεί ένας που διαφωνεί;».

Ουσιαστικά η θέση αυτή αποτελεί την πολιτική πλατφόρμα της απομάκρυνσης των διαφωνούντων η οποίοι επιπρόσθετα δέχονται επιθέσεις για «φραξιονισμό», δηλαδή κατασταστικό παράπτωμα το οποίο επισείει την ποινή της διαγραφής, για προσπάθεια επίθεσης στα ανώτερα καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ καθώς και για παραποίηση. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά ανυπόγραφου άρθρου στον Ριζοσπάστη όπου επισημαίνεται πως είναι  «αλλο η έκφραση διαφορετικής άποψης και άλλο η παραποίηση. Η τελευταία πρέπει να απαντιέται».

Παράλληλα με άρθρο του στην εφημερίδα του ΚΚΕ, ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος απαντά με σαφήνεια στην «υφέρπουσα» κατηγορία της καθοδήγησης  περί του ότι οι διαφωνίες στοχεύουν να οδηγήσουν το ΚΚΕ κυβερνητικά παιγνίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «καταδημαγώγησε με τα περί «συνεργασίας με το ΚΚΕ», για να καταλήξει μετεκλογικά να οικοδομεί «κοινό τόπο» με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τον Ομπάμα και τους καπιταλιστές – επενδυτές».

 

By