Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Α.Σαμαράς: Ο Καραμανλής συνένωσε την λαϊκή με την φιλελεύθερη Ελλάδα

samaras brixelles eu

Ομιλία με πολλούς αποδέκτες από τον πρωθυπουργό στην εκδήλωση για τον Κ.Καραμανλή

 

Μήνυμα ενότητας για την Νέα Δημοκρατία μετέφερε με τη ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Κ.Καραμανλή, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

samaras brixelles eu

Αναφερόμενος στην επίδραση του Κ.Καραμανλή στον χώρο της κεντροδεξιάς τόνισε πως «συνένωσε την λαϊκή και την φιλελεύθερη Ελλάδα» θυμίζοντας πως «ο Κ.Καραμανλής δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με την κυρίαρχη άποψη του ατλαντικού κόσμου όμως δεν απομόνωσε την χώρα του»

Ο Α.Σαμαράς μίλησε για κάποιους που «στα λόγια τιμούν τον Κ.Καραμανλή» σχολιάζοντας όμως ότι «στα έργα φοβάμαι πολλές φορές ότι αποτυγχάνουν». Υποστήριξε πως «όταν προσπαθούμε να μείνουμε στην Ευρώπη τιμούμε τον Κ.Καρμανλή κα υπηρετούμε το εθνικό συμφέρον» όπως επίσης και «όταν πασχίζουμε να πιάσουμε τους στόχους της δημοσιονομικής εξυγίανσης συνεχίζουμε το έργο του»΄. Αναφερόμενος στην τρικομματική κυβέρνησης σημείωσε ότι σήμερα «ενώνουμε όσους έχουν στέρεο προσανατολισμό στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας».

Ο Α.Σαμαράς αναφέρθηκε στον πολιτικό διάλογο τονίζοντας ότι σε αυτόν δέν έχει θέσει η βια, προσθέτοντας οτι «δημοκρατία σημαίνει να τηρείτε ο νόμος από όλους και όχι κάποιοι να είναι πάνω από το νόμο». Σχολιάζοντας τις σχέσεις του Κ.Καραμανλή με την αριστερά επισήμανε «τους νομιμοποίησε σεβάστηκε τα δικαιωματα τους αλλά δεν έπαψε να αντικρούει τις εμμονές τους».

«Το έργο του ζει και μας εμπνέει» επισήμανε στην τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «είμαστε οι κληρονόμοι του» και «οφείλουμε να γίνουμε συνεχιστές του έργου του» ώστε «να κατανοήσουμε την κληρονομιά που μας άφησε και να την πάμε πιο πέρα». Ο Α.Σαμαράς σημείωσε οτι ο Κ.Καραμανλής «τόλμησε πολλές μεγάλες υπερβάσεις» και «πάντοτε επέμεινε και κατάφερε να πάει βήματα πιο πέρα ή να κάνει και άλματα». Αναφερόμενος στον πολιτικό προσανατολισμό του επισήμανε ότι  «ήταν άνθρωπος του δυτικού πνεύματος» που «δεν παραπλανήθηκε σε τριτοκοσμικά μονοπάτια». Παράλληλα είπε πως ο δυτικός προσανατολισμός του «δεν ήταν καιροσκοπισμός υποταγής σε κάποιος διεθνείς συσχετισμούς» αφού «ήξερε τα όρια της χώρας του και της εποχής του» [space size=»30″]

By