Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βάιντμαν: Η Γαλλία πρέπει να πάρει σοβαρά τους κανόνες μείωσης του ελλείμματος

Η ευελιξία τους δεν πρέπει να φτάσει στα όρια απο την αρχή

vaintmanΕιδική ευθύνη να πάρει σοβαρά του κανόνες μείωσης του ελλείμματος έχει η Γαλλία σύμφωνα με τον πρόεδρο Μπούντεσμπανκ, Γιενς Βάιντμαν. Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα, η αξιοπιστία των νέων κανόνων της ζώνης του ευρώ θα δέχονταν μεγάλο πλήγμα εάν η ευελιξία τους έφτανε στα όρια από την αρχή.

Όταν ρωτήθηκε εάν η κατάσταση στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Σλοβενία θα πάρει περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο προκειμένου να εκπληρωθούν τα κριτήρια σταθερότητας, ο κ. Βάιντμαν απάτησε «οι οικονομικές εξελίξεις σε ορισμένες χώρες είναι όντως ασθενέστερες σε σχέση με άλλες και οι ευρωπαϊκοί κανόνες προσφέρουν, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, ένα ορισμένο βαθμό ευελιξίας».

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι «το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας είναι πολύ πάνω από το 3%. Η αξιοπιστία των νέων κανόνων, σίγουρα δεν θα ενισχυθεί εάν εξαντληθεί και χρησιμοποιηθεί το ανώτατο όριο της ευελιξίας, σχεδόν από την αρχή», δήλωσε ο Βάντιμαν σε τοπική εφημερίδα. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τις προσδοκίες να αυξηθούν με τη λογική ότι η νομισματική πολιτική θα καταφέρει να επιλύσει τα προβλήματα».

 

By